ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Κρατούν την παράδοση οι Σοφαδίτες της Μαγνησίας

κρατούν-την-παράδοση-οι-σοφαδίτες-της-119890

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Σοφαδιτών Ν. Μαγνησίας η πολιτιστική εκδήλωση με τίτλο «Και οι ξένοι… έγιναν ντόπιοι», την Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου στο κινηματοθέατρο «Αχίλλειο» του Βόλου, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας (Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Σποράδων) και τη στήριξη των Γ.Α.Κ. Καρδίτσας.

Στο πρώτο μέρος με σύντομη εισήγησή της η προϊσταμένη των Γ.Α.Κ. Καρδίτσας, Νίκη Αγγελίνα-Φιλίππου, πρόβαλε το μήνυμα της εκδήλωσης, την ανάγκη δηλαδή της συναδέλφωσης και της συνεργασίας όλων των κατοίκων μιας πόλης, ανεξαρτήτως καταγωγής. Πάνω στο ίδιο θέμα η πρόεδρος του Συλλόγου Σοφαδιτών Ελένη Παπαλοπούλου-Τσέργα και η Εβη Σταφυλά παρουσίασαν το φετινό Ημερολόγιο του Συλλόγου με τον τίτλο «Ας γνωρίσουμε τη φύτρα μας», που αφορά στην πληθυσμιακή σύνθεση της περιοχής των Σοφάδων, από την αρχαιότητα ως σήμερα.

Στο δεύτερο μέρος, ο ηθοποιός Βασίλης Μητσάκης απέδωσε ένα απόσπασμα από «Το Μπουρίνι» του Μ. Καραγάτση, ενώ μέλη του συλλόγου και του χορευτικού του τμήματος, εξέφρασαν καλλιτεχνικά το μήνυμα της συναδέλφωσης με θεατρική – χορευτική παράσταση, με χορούς αντιπροσωπευτικούς των διαφόρων πληθυσμιακών ομάδων που εγκαταστάθηκαν στην περιοχή των Σοφάδων. Τον συντονισμό του προγράμματος είχε η προϊσταμένη των Γ.Α.Κ. Μαγνησίας, δρ. ιστορίας Αννίτα Πρασσά.

Από το Δ.Σ. του συλλόγου ανακοινώνεται ότι το κοινό μπορεί να προμηθεύεται το Ημερολόγιό του για το 2018 από το βιβλιοπωλείο «Πένα» (Σπ. Σπυρίδη 21), αντί του συμβολικού ποσού των τριών ευρώ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου