ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ζωντάνεψαν συγκλονιστικές μνήμες

ζωντάνεψαν-συγκλονιστικές-μνήμες-118569

Συγκινητικές στιγμές ζωντάνεψαν στην προχθεσινή εκδήλωση παρουσίασης του μυθιστορήματος του Δημήτρη Βλαχοπάνου «Ισαάκ Μιζάν, Αριθμός βραχίονα 182641», που πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος, από την Ηπειρωτική Αδελφότητα Μαγνησίας, με συνδιοργανωτή την Ισραηλιτική Κοινότητα Βόλου.

Για το βιβλίο μίλησαν ο Ααρών Αβδελάς, μέλος του Δ.Σ. της Ισραηλιτικής Κοινότητας Βόλου, η Αμαλία Καπότση, οικονομολόγος, και ο Ιωάννης Αναστασίου, δημοσιογράφος, ενώ τον συντονισμό της εκδήλωσης ανέλαβε από την Ηπειρωτική Αδελφότητα το μέλος Βασιλική Τράκη-Παπαδοπούλου.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απέστειλε ο βουλευτής Μαγνησίας της ΝΔ Χρήστος Μπουκώρος, συγχαίροντας τους διοργανωτές για την πρωτοβουλία τους. Στη συνέχεια, ο πρόεδρος της Ισραηλιτικής Κοινότητας Βόλου Μαρσέλ Σολομών αναφέρθηκε στην ανάγκη διατήρησης της ιστορικής μνήμης και της γνώσης του παρελθόντος, «για να προχωρήσουμε με σταθερά βήματα στο μέλλον» είπε.

Ανάλογες θέσεις διατύπωσε στον χαιρετισμό του ο πρόεδρος της Ηπειρωτικής αδελφότητας, Γιάννης Ζωΐδης, ο οποίος ευχήθηκε να μην υπάρξει Ολοκαύτωμα ποτέ στο μέλλον.

Στη συνέχεια προβλήθηκε βίντεο με τη συγκλονιστική μαρτυρία του πρωταγωνιστή του βιβλίου, του Ισαάκ Μιζάν, ο οποίος αφηγήθηκε τις δραματικές στιγμές που βίωσε στα στρατόπεδα συγκέντρωσης με τον αριθμό 182641, χαραγμένο στον βραχίονά του.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου