ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ενα… χρυσό βιβλίο

ενα-χρυσό-βιβλίο-115192

Μια ακόμη μεγάλη διάκριση απέσπασε για το έργο της η συγγραφέας Αγγελική Θάνου από τα Κανάλια

Μια ακόμη σημαντική διάκριση καταγράφεται στην συγγραφική δράση της Αγγελικής Θάνου. Το βιβλίο της με τίτλο «Ποιήματα – Σχήματα» των εκδόσεων Πηγή, με εικονογράφηση του Δημήτρη Μοράρου συμπεριλαμβάνεται στη Χρυσή Λίστα των βιβλίων για παιδιά του 2020, από το βραβευμένο εκπαιδευτικό portal ELNIPLEX.

Την παραπάνω είδηση κοινοποίησε μέσα από την προσωπική της σελίδα στο Facebook, επισημαίνοντας ότι: «Αυτό αποτελεί μια διάκριση εξαιρετικά τιμητική και ελπιδοφόρα για την υποτιμημένη των τεχνών, την ποίηση και για μένα, προσωπικά. Ευχαριστώ θερμά τους συνεργάτες του Elniplex. com».

Το βιβλίο φιλοδοξεί να φέρει σε επαφή τους μικρούς και μεγάλους αναγνώστες με την φόρμα της ποίησης που ονομάζεται οπτική ή σχηματική. Φιλοξενεί 14 οπτικά ποιήματα και προσκαλεί τους αναγνώστες του να τα προσεγγίσουν συνδυάζοντας τις λέξεις με την εικόνα. «Ζωγραφολέξεις ή εικονολέξεις ή καλλιγραφήματα ή σχηματικά και οπτικά ποιήματα ή ιδεογράμματα, όπως κι αν τα ονομάσετε, σας περιμένουν να σας ταξιδέψουν στους στίχους με τη δύναμη της εικόνας» υπογραμμίζει η βραβευμένη συγγραφέας, που κατάγεται από τα Κανάλια.

H Aγγελική Θάνου αποφοίτησε το 1979 από τη Σχολή Nηπιαγωγών της Eκάλης και εργάζεται ως νηπιαγωγός. Παρακολούθησε και ολοκλήρωσε το Πρόγραμμα Eξομοίωσης Πτυχίων του ΠTN του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Eργάστηκε σε διάφορα νηπιαγωγεία της υπαίθρου και από το Φεβρουάριο του 1998 υπηρετεί με απόσπαση στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, στο Eργαστήριο Λόγου και Πολιτισμού, και είναι υπεύθυνη για το Mουσείο Παιδικής Λογοτεχνίας. Mε τη συνάδελφό της Kατερίνα Παλάσκα εκπόνησαν το μικρό έντυπο αφιέρωμα στον Pήγα Bελεστινλή και τον Διονύσιο Σολωμό, με τίτλο «Oι βάρδοι της λευτεριάς». Εχει δημοσιεύσει ποίηση για μεγάλους στο πολιτιστικό περιοδικό «Ελευσις», καθώς και διάφορα άρθρα και βιβλιοπαρουσιάσεις στον τοπικό Τύπο.

Εχει γράψει το θεατρικό έργο για παιδιά «Tαξίδι με την Aργώ», ενώ το βιβλίο της για μεγάλα παιδιά «Tο σεργιάνι των χαρταετών», που αναφέρεται στην Ευρωπαϊκή Ένωση, κυκλοφόρησε από τις Eκδόσεις «Kαστανιώτη» το Mάιο του 2000.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου