ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Εμβληματικό επετειακό έργο

εμβληματικό-επετειακό-έργο-115000

H Χάρτα της Ελλάδος σε κέντημα από το Λ.Ε.Β. στο Αρχαιολογικό Μουσείο Βόλου

Παρατείνεται, λόγω ενδιαφέροντος, η έκθεση της Xάρτας της Ελλάδος σε κέντημα, έργο του Λυκείου των Ελληνίδων Βόλου υπό την αιγίδα της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», στο Αθανασάκειο Αρχαιολογικό Μουσείο Βόλου. Επετειακή δράση, η οποία είναι ενταγμένη στο πρόγραμμα εθνικού εορτασμού.

Το λαμπρό έργο της νεοελληνικής χειροτεχνίας παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο κοινό το περασμένο καλοκαίρι σε ειδική εκδήλωση, που διοργάνωσαν η Εφορεία Αρχαιοτήτων Μαγνησίας και το Λύκειο των Ελληνίδων Βόλου στο Αθανασάκειο Αρχαιολογικό Μουσείο Βόλου, όπου και εκτίθεται, αφού στο μεταξύ διήνυσε μια σύντομη εκθεσιακή τροχιά εκτός των πυλών του νομού. Πιο συγκεκριμένα, το έργο, με πρόταση του επίτιμου μέλους του Λ.Ε.Β., Αικατερίνης Πολυμέρου-Καμηλάκη, μέλους της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» και προέδρου της Επιτροπής για την Προβολή και Ενίσχυση της Ελληνικής Χειροτεχνίας και ύστερα από συνεννόηση φορέων των Υπουργείων Πολιτισμού και Ανάπτυξης, βρέθηκε στο επίκεντρο της εκθεσιακής διοργάνωσης της 85ης Διεθνούς Εκθεσης Θεσσαλονίκης.

Σύντομα, πρόκειται να φιλοξενηθεί στο Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο Λάρισας, με πρόσκληση της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Δήμου Λαρισαίων, ενώ στη συνέχεια προγραμματίζεται έκθεση σε μουσεία της Ελλάδος και του εξωτερικού.

Η Χάρτα σε κέντημα εντυπωσιάζει και προκαλεί σημαντικό ενδιαφέρον. Οι επισκέπτες πλησιάζουν πολύ κοντά για να διαπιστώσουν εάν πράγματι το έργο είναι αυθεντικό και εάν το κέντημα έγινε με τα χέρια ή πρόκειται για κάτι άλλο. Διαβάζουν με μεγάλο ενδιαφέρον τα κείμενα που τη συνοδεύουν και τους συντελεστές της και εκφράζονται θετικά για το αισθητικό της αποτέλεσμα.

Η Χάρτα εκτίθεται στο Αρχαιολογικό Μουσείο Βόλου (αίθουσα 8) και είναι επισκέψιμη καθημερινά κατά τις ώρες λειτουργίας του Μουσείου: Δευτέρα έως και Κυριακή (εκτός Τρίτης) από 08.30-15.30.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου