ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ο πολιτισμός ενώνει

ο-πολιτισμός-ενώνει-114496

Ποικίλες εκδηλώσεις διοργανώνει ο Ελληνογαλλικός Σύνδεσμος Βόλου, προσκαλώντας τους συμπολίτες Γαλλόφωνους και Γαλλόφιλους να παραβρεθούν.

Στις 14 Νοεμβρίου στις 7 μ.μ. στο Ξενοδοχείο Park, διοργανώνεται απογευματινό με ομιλητή τον συμπολίτη Ψυχολόγο κ. Αργύρη Μπισακό. Tο θέμα της ομιλίας του είναι «Ψυχική Υγεία και Οικονομική Κρίση». Ο κ. Μπισακός σπούδασε Ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο Metropolitan της Αγγλίας και μετεκπαιδεύτηκε στο City.

«Εν συνεχεία «θ’ ανοίξουμε» όλοι μαζί το φετινό Beaujolais όπως κάθε χρόνο …κρατώντας το έθιμο. To Beaujolais, αντίθετα από τ’ άλλα κρασιά, πίνεται φρέσκο… Τη δεύτερη εβδομάδα του Νοεμβρίου «ανοίγουν» οι κάβες.

ένα savoir faire και faire savoir «χάρισε» στο Beaujolais τη δική του ξεχωριστή ιστορία ενώ «ταπεινό» ανταγωνίζεται τα διάσημα, ακριβά γαλλικά κρασιά.

Σε εποχή μεγάλης λιτότητας θριαμβεύει γιατί, «κρατώντας» τη ξεχωριστή του ποιότητα, κρατάει και την ξεχωριστή τιμή του. Σαν μια καλή ρετσίνα» υπογραμμίζουν οι διοργανωτές της εκδήλωσης…
Στις 2 Δεκεμβρίου διοργανώνεται αφιέρωμα στον Ζαν Ζακ Ρουσσώ, με αφορμή την επέτειο των τριακοσίων χρόνων από τη γέννησή του (1712 – 2012). Για τη ζωή και το έργο του θα μιλήσουν: η κ. Μάγια Γαλανού, υπεύθυνη του Τομέα Γαλλικής Γλώσσας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, η κ. Αθανασία Ελευθερούλη, καθηγήτρια Γαλλικών στο Δημοτικό «Άγιος Ιωσήφ», η κ. Άρτεμις Κουτσούκου, πρόεδρος του Συλλόγου Αποφοίτων Ελληνογαλλικής Σχολής «Άγιος Ιωσήφ».

Συντονίζει coordinatrice, η κ. Μαίρη Γαβαλά, πρόεδρος του Ελληνογαλλικού Συνδέσμου Βόλου.

Την Τετάρτη 9 Ιανουαρίου θα κοπεί η πίτα του Συνδέσμου στις 7 μμ στο Park. Ομιλητής στην εκδήλωση θα είναι ο Γάλλος Arnauld Guyard, Διπλωματούχος Οστεοπαθητικός ΙΡΕΟ Γαλλίας, με θέμα: «Τι είναι Οστεοπαθητική».

Τέλος, από τις 25 – 30 Μαρτίου, θα πραγματοποιηθεί η Εβδομάδα Γαλλοφωνίας και το 6ο Φεστιβάλ Γαλλικού Κινηματογράφου στο Αχίλλειο, σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης και ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου