ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Βιβλία για καλό σκοπό…

βιβλία-για-καλό-σκοπό-114401

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η διοργάνωση του 2o Βαzaar Βιβλίου το οποίο πραγματοποιήθηκε πρόσφατα από το Κέντρο Πολιτισμού και Κοινωνικής Παρέμβασης «Ιωλκός» σε συνεργασία με την Διεύθυνση Αρχείων Μουσείων και Βιβλιοθηκών του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π- ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ του Δήμου Βόλου, καθώς επίσης με τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων των δυο σχολικών μονάδων της περιοχής μας (Δημοτικού –Γυμνασίου), και τους αντίστοιχους Συλλόγους Διδασκόντων, στο Αρχοντικό Ζαφειρίου στον Αγ. Ονούφριο. Στους στόχους των διοργανωτών είναι η επανάληψη του ίδιου εγχειρήματος την επόμενη άνοιξη, με το 3ο Bazaar βιβλίου.

Η ανταπόκριση του κόσμου ξεπέρασε κάθε προηγούμενο, αφού και τις δυο ημέρες η προσέλευση του κόσμου ήταν πολύ μεγάλη. Επισκέπτες κάθε ηλικίας είχαν την ευκαιρία να αγοράσουν τα βιβλία της επιλογής τους, καθώς το Bazaar διέθετε περισσότερο από 2.500 τίτλους βιβλίων όλων των κατηγοριών, όπως Λογοτεχνία, Ιστορία, Ψυχολογία, Ανθρωπιστικές Επιστήμες, Θετικές Επιστήμες, Φιλολογία, Θρησκεία, Τέχνες, Παιδικά, Χόμπι, Διατροφή, Υγεία, Ξενόγλωσσα, Ταξιδιωτικοί οδηγοί , Λεξικά, Σχολικά βοηθήματα, Εκπαιδευτικά κ.ά Πολλοί βιβλιόφιλοι προσέφεραν παράλληλα βιβλία, προκειμένου να στηρίξουν την πρωτοβουλία του Κέντρου Πολιτισμού.

Κάνοντας ένα απολογισμό δράσης, οι διοργανωτές της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας υπογραμμίζουν ότι τρία ήταν στοιχεία τα οποία αναδείχτηκαν : η σημαντική συνεισφορά δημοτών και φίλων με την προσφορά των βιβλίων τους, η δυνατότητα προς τους επισκέπτες να αγοράσουν αξιόλογα βιβλία σε πολύ χαμηλές τιμές, έτσι ώστε με αυτό τον τρόπο να συμβάλλουμε στην διάδοση του βιβλίου και 3η στήριξη του κόσμου για την υλοποίηση του στόχου μας που δεν ήταν τίποτε άλλο παρά τα έσοδα του Bazaar να διατεθούν για την οικονομική ενίσχυση οικογενειών όπου αντιμετωπίζουν εξαιρετικά οικονομικά προβλήματα.

Επίσης όσοι επισκέφθηκαν το Bazzar Βιβλίου στο Αρχοντικό Ζαφειρίου, είχαν την δυνατότατα παράλληλα να απολαύσουν το φωτογραφικό υλικό των αδελφών Ζημέρη με θέμα «Αρχοντικά του Πηλίου» , ενώ παράλληλα λειτουργούσε εικαστικό εργαστήρι για τους μικρούς μας φίλους, όπου είχαν την ευκαιρία να ζωγραφίσουν διάφορα θέματα σχετικά με το βιβλίο.

Κλείνοντας, οι διοργανωτές δεν παραλείπουν να υπογραμμίσουν την συμβολή δεκάδων φίλων του βιβλίου στην επιτυχία του εγχειρήματος και όπως επισημαίνεται «το Κέντρο Πολιτισμού από την πλευρά του συνεπής στην δέσμευσή του ήδη το περασμένο Σάββατο διένειμε τρόφιμα σε κατοίκους της περιοχής».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου