ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Μένουμε σπίτι και επισκεπτόμαστε μουσεία με ένα κλικ

μένουμε-σπίτι-και-επισκεπτόμαστε-μου-114181

Το Υπουργείο Πολιτισμού συγκέντρωσε και παρουσιάζει στην ιστοσελίδα του εξαιρετικές επιλογές για πρόσβαση σε Μουσεία, Αρχαιολογικούς χώρους, Εκδόσεις, Θεάματα και ακροάματα που διατίθενται δωρεάν.

Επιπλέον, συγκεντρώσαμε δημιουργικές δράσεις και προτάσεις ψυχαγωγίας για ενήλικες και παιδιά, τις οποίες θα ανανεώνουμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα, προκειμένου να μπορείτε να έχετε στη διάθεσή σας νέες επιλογές ενώ μένετε ασφαλείς στο σπίτι.

Μουσείο Ακρόπολης

Το Μουσείο Ακρόπολης διαθέτει διαδικτυακά ψηφιακές εφαρμογές προσφέροντας τη δυνατότητα να ανακαλύψουν μικροί και μεγάλοι τα εκθέματα του Μουσείου.

Αρχαιολογικό Μουσείο Θηβών

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Θηβών είναι από τα σημαντικότερα αρχαιολογικά μουσεία στην Ελλάδα, καθώς μερικές από τις συλλογές που περιλαμβάνει είναι σπάνιες ή μοναδικές στο είδος τους.

Εθνική Πινακοθήκη

H Εθνική Πινακοθήκη προσφέρει τη δυνατότητα πρόσβασης στους ηλεκτρονικούς καταλόγους και στις ψηφιακές συλλογές της, που υπολογίζονται σε περίπου 30.000 βιβλία, περιοδικά, αποκόμματα Τύπου, ανάτυπα, αφίσες, φωτογραφίες, καταλόγους δημοπρασιών, φυλλάδια προσκλήσεις εκθέσεων, έγγραφα και αποδελτιωμένα άρθρα, καθώς και οπτικοακουστικό υλικό.

Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης – ΕΜΣΤ

Το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης διαθέτει μία εφαρμογή μέσω της οποίας έχουμε τη δυνατότητα να γνωρίσουμε τα έργα του και να ανακαλύψουμε τη σύγχρονη τέχνη.

Εικονικό Εκπαιδευτικό Μουσείο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής

Το Εικονικό Εκπαιδευτικό Μουσείο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής αποτελεί μια ψηφιακή απεικόνιση του συναρπαστικού κόσμου του μοναδικού ελληνικού λυρικού θεάτρου, από την έναρξη της λειτουργίας του το 1939 έως σήμερα. Αυτή τη στιγμή διαθέτει περισσότερα από 11.000 εκθέματα.

ΜOΜus

Με όχημα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τα μέλη του MOMus, του Μητροπολιτικού Οργανισμού Μουσείων Εικαστικών Τεχνών Θεσσαλονίκης, μας συστήνουν καθημερινά επιλεγμένα έργα από τις εκθέσεις και τις συλλογές του με το MOMus Resilience Project.

Μουσείο Μπενάκη

Στον ιστότοπο benaki.org λειτουργούν εικονικές περιηγήσεις 360˚ σε όλες τις αίθουσες και εκατοντάδες έργα τέχνης του Μουσείου Μπενάκη, με ηχητική ξενάγηση σε έξι γλώσσες:

Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Με αφορμή τη μεγάλη έκθεση «Ίασις. Υγεία, Νόσος, Θεραπεία από τον Όμηρο στον Γαληνό» που παρουσίασε το 2014, το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης ετοίμασε μια σειρά online δραστηριοτήτων για ενήλικες.

[newsit.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου