ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Δράσεις γνώσης και πολιτισμού

δράσεις-γνώσης-και-πολιτισμού-111843

Εγγραφές στα καλλιτεχνικά και επιμορφωτικά τμήματα του ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ Βόλου

Αρχίζει, για τη νέα εκπαιδευτική χρονιά, ένα πλήρες πρόγραμμα καλλιτεχνικών και επιμορφωτικών μαθημάτων για ενδιαφερομένους κάθε ηλικίας με τη λειτουργία τμημάτων στους τομείς του Θεάτρου, της Μουσικής, του Χορού, των Εικαστικών και των ξένων γλωσσών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Διεύθυνσης Πολιτισμού του Δημοτικού Οργανισμού Εκπαίδευσης Παιδιού, Αθλητισμού και Πολιτισμού-Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου (ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ) του Δήμου Βόλου συνεχίζονται εν τω μεταξύ οι εγγραφές στο Δημοτικό Ωδείο Βόλου και Ν. Ιωνίας και στη Δημοτική Σχολή Χορού. Για πληροφορίες και εγγραφές οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στη Γραμματεία του Ωδείου από τις 9.30 – 13.30 και απόγευμα από τις 17-21 καθημερινά και στο τηλ. 24210-39594, όπως και στη Γραμματεία της Δημοτικής Σχολής Χορού (Κουταρέλια – Ρ. Φεραίου στο κτίριο της Π. Ηλεκτρικής), από τις 10.00- 13.00 και 18.00 – 21.00, τηλέφωνο 24210-54244.

Παράλληλα από αύριο Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου, όπως είχε προαναγγελθεί, αρχίζουν οι προεγγραφές – δηλώσεις συμμετοχής στο Ερασιτεχνικό Θεατρικό Εργαστήρι, στα Εικαστικά Εργαστήρια, στο Πολιτιστικό Κέντρο Ν. Ιωνίας, στα τμήματα ξένων γλωσσών, Η/Υ και φωτογραφίας του Διαύλου, στη Σχολή Μουσικής και Χορού της Δημοτικής Ενότητας Ιωλκού.

Το Ερασιτεχνικό Εργαστήρι Θεάτρου που διανύει φέτος τον 21ο χρόνο συνεχούς λειτουργίας με πλήθος μαθητών και ποικιλία ρεπερτορίου και με τη συνεχή παρουσία της δράσης του και κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, θα λειτουργήσει φέτος στη μικρή αίθουσα του «Αχιλλείου» και παράλληλα στο γνωστό εργαστήριο του Κάραγατς.

Στα Εικαστικά Εργαστήρια του Κάραγατς (τέρμα Κύπρου) θα λειτουργήσουν τμήματα ενηλίκων για τη δημιουργική απασχόληση του ελεύθερου χρόνου, στη Ζωγραφική και στην Κεραμική, ενώ παράλληλα θα λειτουργήσει και ένας κύκλος ταχύρυθμων σεμιναρίων που θα ξεκινήσει με την Ιστορία της Τέχνης (στο Κέντρο Τέχνης Ντε Κίρικο), καθώς και με το ψηφιδωτό, τα χειροτεχνήματα (όπως κοσμήματα, είδη δώρων, κηροπλαστική κά.) και το υαλογράφημα-βιτρώ.

Στο Κέντρο Πληροφόρησης Δίαυλος θα λειτουργήσουν τα τμήματα ξένων γλωσσών (τούρκικα, ισπανικά, ρωσικά,), τα τμήματα Η/Υ, φωτογραφίας, τα ταχύρυθμα σεμινάρια στην ψηφιακή επεξεργασία εικόνας.

Για πληροφορίες και εγγραφές σε όλα τα τμήματα στο Κέντρο Πληροφόρησης «Δίαυλος» (Τοπάλη και Δημητριάδος), καθημερινά 10.00-13.00 και απογευματινά, τις εργάσιμες μέρες, 18.00-21.00 και στο τηλέφωνο 2421025363.

Στο Πολιτιστικό Κέντρο Ν. Ιωνίας θα λειτουργήσει το Δημοτικό Ωδείο Ν. Ιωνίας ως επίσημο παράρτημα του Δημοτικού Ωδείου Βόλου με τα αναγνωρισμένα τμήματα του εκπαιδευτικού προγράμματος και πολλά ερασιτεχνικά, με έμφαση στη μύηση και καλλιέργεια της ελληνικής μουσικής παράδοσης. Αναλυτικά θα λειτουργήσουν τα τμήματα κλασικής μουσικής, ( πιάνου, κιθάρας, βιολιού, βιολοντσέλου, βιόλας, φλάουτου, μονωδίας, ανώτερων θεωρητικών, μουσικής προπαιδείας) και τα ερασιτεχνικά τμήματα αρμονίου, ηλεκτρικής κιθάρας, ελαφρού τραγουδιού, καθώς και το τμήμα παραδοσιακών οργάνων (κανονάκι, σαντούρι, ούτι, βιολί, κλαρίνο, παραδοσιακά κρουστά, μαντολίνο, ταμπουράς, γκάιντα, ακορντεόν, λύρα κρητική, ποντιακή, πολίτικη) όπως και το τμήμα της παραδοσιακής χορωδίας παιδιών και εφήβων.

Επίσης στο Πολιτιστικό Κέντρο θα λειτουργήσει όπως κάθε χρόνο το Εργαστήρι Ζωγραφικής για εφήβους και το τμήμα προετοιμασίας για τις εξετάσεις στις Σχολές Καλών Τεχνών και Αρχιτεκτονικής. Πληροφορίες και εγγραφές στο Πολιτιστικό Κέντρο Ν. Ιωνίας, 18.00-20.00 και στο τηλέφωνο 2421091150.

Στη «Σχολή Ελληνικής Μουσικής και Χορού» της Δημοτικής Ενότητας Ιωλκού θα λειτουργήσουν τα τμήματα μουσικής προπαιδείας, θεωρητικών, πιάνου, κιθάρας, αρμονίου και μπουζουκιού. Πληροφορίες-εγγραφές στο Δημοτικό Ωδείο Βόλου.

Τα εκπαιδευτικά – επίσημα τμήματα θα αρχίσουν την 1η Οκτωβρίου, ενώ τα επιμορφωτικά των ενηλίκων θα αρχίσουν στα μέσα Οκτωβρίου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου