ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Το βραβείο Σεσίλ ντε Μιλ στον Τζορτζ Κλούνι για την προσφορά του στην 7η Τέχνη

το-βραβείο-σεσίλ-ντε-μιλ-στον-τζορτζ-κλ-109670

Με το βραβείο Σεσίλ ντε Μιλ θα τιμηθεί εφέτος για τη συνολική προσφορά του στον κινηματογράφο ο 53χρονος Τζορτζ Κλούνι. Πρόκειται για την ανώτερη τιμητική διάκριση που απονέμει η Ενωση Ξένων Ανταποκριτών του Χόλιγουντ στο πλαίσιο της ετήσιας απονομής των Χρυσών Σφαιρών.

Ο βραβευμένος με Οσκαρ ηθοποιός, σκηνοθέτης και παραγωγός θα βραβευτεί τον Ιανουάριο στην τελετή απονομής των Χρυσών Σφαιρών, που διοργανώνει η Ενωση Ξένων Ανταποκριτών του Χόλιγουντ και θεωρείται μία από τις σημαντικότερες διοργανώσεις για τον κινηματογράφο και την τηλεόραση.

Ο Κλούνι έχει βραβευτεί με Οσκαρ δύο φορές: Β’ Ανδρικού Ρόλου για την ταινία «Syriana» και παραγωγής για την καλύτερη ταινία του 2013 «Argo».

Επίσης έχει βραβευτεί τρεις φορές με Χρυσή Σφαίρα, περιλαμβανομένων των ταινιών «Οι Απόγονοι”»(2012) και «Ω Αδελφέ που είσαι;» (2001).

Εφέτος, βγήκε στις αίθουσες η πέμπτη του ταινία ως σκηνοθέτη, το «Μνημείων Άνδρες», ενώ πρόσφατα υπέγραψε με την Sony Pictures για να σκηνοθετήσει την ταινία «Hack Attack» που αφορά το πρόσφατο σκάνδαλο με τις τηλεφωνικές υποκλοπές στη Βρετανία.

Η είδηση για την επικείμενη βράβευση του Κλούνι γίνεται γνωστή λίγο πριν από τον γάμο του στα τέλη του μήνα στη Βενετία με την δικηγόρο σύντροφό του Αμάλ Αλαμουντίν.

Το βραβείο έχει πάρει το όνομά του από τον διάσημο σκηνοθέτη του Χόλιγουντ, ο οποίος διακρίθηκε τόσο στον βωβό όσο και στον ομιλούντα κινηματογράφο.

Πέρυσι, το βραβείο έλαβε ο Γούντι Αλεν, ο οποίος δεν συνηθίζει να παραλαμβάνει ο ίδιος τα βραβεία του κι έτσι έστειλε στη θέση του την Νταϊάν Κίτον. Στο παρελθόν με την διάκριση αυτή έχουν τιμηθεί οι ηθοποιοί Τζόντι Φόστερ, Μόργκαν Φρίμαν και Ρόμπερτ ντε Νίρο και οι σκηνοθέτες Στίβεν Σπίλμπεργκ και Μάρτιν Σκορσέζε.

tovima.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου