ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Δημιουργικές δράσεις για παιδιά στο ΚΔΑΠ Βασδέκειο

δημιουργικές-δράσεις-για-παιδιά-στο-κ-10947

Γνώσεις σε βασικές μουσικές έννοιες (ρυθμός, μελωδία, ένταση, χροιά κ.ά.) αποκτούν τα παιδιά στο ΚΔΑΠ Βασδέκειο της ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ του Δήμου Bόλου και μαθαίνουν να χρησιμοποιούν διάφορα κρουστά μουσικά όργανα του μουσικοπαιδαγωγικού συστήματος Orff, με σειρά δραστηριοτήτων (μουσικά παιχνίδια, μουσικά παραμύθια, μουσικοκινητικές δραστηριότητες κ.ά.).

Εξοικειώνονται με τη μουσική σημειογραφία και ανάγνωση (πεντάγραμμο, νότες, παύσεις) και γνωρίζουν διάφορα μουσικά όργανα της ορχήστρας (πιάνο, βιολί, φλάουτο κ.λπ.). Ακολουθώντας το συγκεκριμένο μουσικοπαιδαγωγικό σύστημα, βασικός στόχος είναι τα παιδιά να καλλιεργήσουν τη φαντασία τους και να αναπτύξουν τη δημιουργικότητα και την εκφραστικότητά τους μέσα από τη μουσική δημιουργία και τον αυτοσχεδιασμό.

«Προσπαθώντας να αφουγκραστούμε τις ανάγκες και τα συναισθήματα των παιδιών και με σκοπό την ανάδειξη των δεξιοτήτων τους, τα 6 ΚΔΑΠ της ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ του Δήμου Βόλου έχουν διαμορφώσει ένα πρωτότυπο, ποικιλόμορφο και ευφάνταστο πρόγραμμα δραστηριοτήτων και εργαστηρίων.

Τα προγράμματά μας είναι ομαδοκεντρικά λαμβάνοντας όμως πάντοτε υπόψη τα ατομικά χαρακτηριστικά του κάθε παιδιού ενισχύοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο τόσο την προσωπική ανάπτυξη όσο και την ένταξη σε μια ομάδα» αναφέρουν οι υπεύθυνοι.

Οι δομές ΚΔΑΠ της ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ του Δήμου Βόλου, στις οποίες μπορούν να απευθύνονται οι γονείς για δωρεάν συμμετοχή των παιδιών τους στο πλαίσιο του προγράμματος εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής, είναι:

ΚΔΑΠ Αμπελοκήπων – Νικαίας και Ζέρβα, Νέα Ιωνία – 2421091316.

ΚΔΑΠ Βασδέκειο – Μυτιλήνης και Χαλκηδόνος, Νέα Ιωνία – 2421091113.

ΚΔΑΠ Κάτω Λεχωνίων – 8ο χλμ. εθνικής οδού Βόλου -Τσαγκαράδας – 2428094000.

ΚΔΑΠ Νεάπολης – Νεαπόλεως 76, Νεάπολη Βόλος – 2421064336.

ΚΔΑΠ Πορταριάς – Πορταριά – 2428099925.

ΚΔΑΠ Προσφυγικών – Χρήστου Λούλη και Εφέσου 52, Νέα Ιωνία – 2421068978.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου