ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η Αλκηστις Πρωτοψάλτη ερμηνεύει δημιουργία του Ανδρέα Κατσιγιάννη

η-αλκηστις-πρωτοψάλτη-ερμηνεύει-δημι-10839

Νέα συνεργασία, μία ακόμη σπουδαία μουσική στιγμή καταγράφεται στο καλλιτεχνικό βιογραφικό του Ανδρέα Κατσιγιάννη και της Αλκηστης Πρωτοψάλτη. Το τραγούδι «Δώσε μου φτερά» στέλνει ελπιδοφόρα μηνύματα στον κόσμο και νότες αισιοδοξίας, που όλοι αναζητούν.

«Αυτός ο μήνας να μας δώσει μόνο χαρές καλοκαιρινές. Το δικό μου δώρο για εσάς είναι αυτό το νέο μου τραγούδι, που έγινε με πολλή αγάπη, για την Αλκηστη Πρωτοψάλτη, με την Εστουδιαντίνα Νέας Ιωνίας σε στίχους του Κώστα Μπαλαχούτη. Ανοίξτε τις εντάσεις και τις καρδίες σας και απολαύστε το», δήλωσε ο συνθέτης.

Ο Ανδρέας Κατσιγιάννης εμπνεύστηκε από το πάθος και την ευαισθησία της Αλκηστης και τους στίχους ο Κώστας Μπαλαχούτης. Το τραγούδι προέκυψε από τη συνεργασία της Εστουδιαντίνας με την Αλκηστη Πρωτοψάλτη σε σειρά παραστάσεων με τον τίτλο «Με άρωμα Ανατολής» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Για μία ακόμη φορά η Αλκηστις επιβεβαιώνει, με την εξαιρετική ερμηνεία της, τους λόγους που την έχουν καθιερώσει ως κορυφαία στη συνείδηση του κοινού. Το τραγούδι «Δώσε μου φτερά», με το μουσικό εκρηκτικό του μείγμα, αποτελεί τον προπομπό ολοκληρωμένης σειράς τραγουδιών του Ανδρέα Κατσιγιάννη με την υπογραφή της Εστουδιαντίνας Νέας Ιωνίας, με τίτλο «Γη της Ιωνίας», αφιερωμένο στη Σμύρνη και θα κυκλοφορήσει τον Σεπτέμβριο από το Ogdoo Music Group, με τη συμμετοχή και άλλων σημαντικών ερμηνευτών.

Τη σκηνοθεσία – concept του video clip ανέλαβε η Βικτώρια Βελλοπούλου και την παραγωγή οι EYE FILM, Γιάννης Καραχάλιος, Βικτώρια Βελλοπούλου. Πολύτιμη συνδρομή των Αχιλλέα Χαρίτου, Γιώργου Αναστασίου, Λίλας Κουτσουμάρη, Πάνου Πολύζου, Κωστή Νικολόπουλου, Γιώργου Νικολόπουλου, Θέμη Κατάκαλου, Μανώλη Κολοκοτρώνη, Στέλιου Βλατάκη.

Επαιξαν οι μουσικοί Κυριάκος Γκουβέντας βιολί, Σταύρος Κουσκουρίδας κλαρίνο, Χρήστος Κυριαζής σαξόφωνο, Νίκος Σαμαράς τρομπέτα, Δήμος Βουγιούκας ακορντεόν, Απόστολος Βαλαρούτσος ακουστική κιθάρα, Δημήτρης Σιάμπος κιθάρα κλασική, Φίλιππος Ρέτσιος πιάνο, Κώστας Γεδίκης λαούτο, Κώστας Κωνσταντίνου κόντρα μπάσο, Κώστας Μερετάκης κρουστά, Ανδρέας Παππάς κρουστά.

Στο τραγούδι «Δώσε μου φτερά» την ενορχήστρωση έκαναν οι μουσικοί της Εστουδιαντίνας μαζί με τον Ανδρέα Κατσιγιάννη. Ηχογράφηση, μίξη, mastering Νίκος Μέρμηγκας- Studio AntArt.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου