ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ο Γιάννης Κακλέας καλλιτεχνικός διευθυντής του Θεάτρου Βασιλάκου

ο-γιάννης-κακλέας-καλλιτεχνικός-διευ-106726

Ο Γιάννης Κακλέας αναλαμβάνει την καλλιτεχνική διεύθυνση του Θεάτρου Βασιλάκου. Η ανακοίνωση έρχεται από τον Θεατρικό Οργανισμό Ακροπόλ, ο οποίος παρουσίασε το πρόγραμμα της θεατρικής περιόδου 2014-2015.

Θέατρο Βασιλάκου

Από 13 Νοεμβρίου, κάθε Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή, ο Γιάννης Κακλέας παρουσιάζει τον Ματωμένο γάμο, το αριστούργημα του Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα, σε μετάφραση Νίκου Γκάτσου.

Στον Ματωμένο γάμο η ποίηση συναντά την σκληρότητα και το πάθος την απόγνωση. Σε έναν τόπο που εξορίζει την επιθυμία και την διαφορετικότητα, το πάθος για ζωή, «η βαθιά ρίζα της κραυγής» όπως λέει και ο ποιητής, θα βρει τρόπο να εκφραστεί και να παρασύρει στον όλεθρο όσους αρνήθηκαν τη φωτιά που καίει μέσα μας.

Η μετάφραση είναι του Νίκου Γκάτσου. Τη σκηνοθεσία και τη δραματουργική επεξεργασία υπογράφει ο Γιάννης Κακλέας, τα σκηνικά ο Μανόλης Παντελιδάκης και τους φωτισμούς ο Σάκης Μπιρμπίλης.

Πρωταγωνιστούν oι: Εβελίνα Παπούλια, Λένα Παπαληγούρα, Δημήτρης Μοθωναίος, Ιφιγένεια Αστεριάδη, Λάμπρος Κτεναβός, Ειρήνη Μπούνταλη, Δημήτρης Γεωργαλάς, κ.α.

Παράλληλα, επαναλαμβάνεται η παράσταση-συμπαραγωγή με το ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας-, Οδός Πολυδούρη της Ρούλας Γεωργακοπούλου με την Ιωάννα Παππά στον ρόλο της Μαρίας Πολυδούρη.

Θα επαναληφθεί, επίσης, η παράσταση Το Τάβλι του Δημήτρη Κεχαΐδη με τους Νίκο Κουρή και Μάκη Παπαδημητρίου.

Θέατρο Ακροπόλ – Κεντρική Σκηνή

Η παράσταση Annie συνεχίζεται για 2η χρονιά με νέα διανομή στο θέατρο Ακροπόλ, από τις 11 Οκτωβρίου και για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων.

Η Άννα Παναγιωτοπούλου, ο Παύλος Χαϊκάλης, ο Γιάννης Σαββιδάκης, η Βίκυ Καγιά και η Άννα Αθανασιάδη πρωταγωνιστούν στην παράσταση υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες της Θέμιδας Μαρσέλλου. Τον απαιτητικό ρόλο της μικρής Αnnie ερμηνεύουν εναλλάξ οι Αδαμαντία Μαστροδούκα και Ζωή Πετράκη.

Θέατρο Ακροπόλ – Παιδική Σκηνή

Στην παιδική σκηνή του θεάτρου θα παρουσιαστεί η «Ψαρόσουπα» από τη σειρά βιβλίων – best seller του Γιώργου Λεμπέση που με στίχους του Βαγγέλη Λεμπέση και μουσικές της Ερωφίλης έγινε CD και αγαπήθηκε από μικρούς και μεγάλους.

Τα τραγούδια ερμηνεύουν: η Χάρις Αλεξίου, ο Γιάννης Χαρούλης, ο Σταμάτης Κραουνάκης, ο Κώστας Μακεδόνας, ο Πάνος Μουζουράκης, ο Μίλτος Πασχαλίδης, η Ελένη Τσαλιγοπούλου, κ.α.

Η παράσταση ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Λευτέρη Γιοβανίδη με πρωταγωνιστές τους Σοφία Κουρτίδου, Δημοσθένη Ελευθεριάδη, Ερρίκο Μηλιάρη και άλλους.

Η παράσταση θα παρουσιάζεται στο Θέατρο Ακροπόλ κάθε Σάββατο και Κυριακή από 4 Οκτωβρίου.

Newsroom ΔΟΛ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου