ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Συνάντηση με την Αρτεμη Χατζηγεωργίου

συνάντηση-με-την-αρτεμη-χατζηγεωργίο-1058918

Με αφορμή το βιβλίο της «Σιλουέτες Ζωής» σήμερα στο βιβλιοπωλείο «Ηλιος»

Συνάντηση για συζήτηση με αφορμή το νέο βιβλίο «Σιλουέτες ζωής» της Άρτεμης Χατζηγεωργίου – Κουτσούκου θα πραγματοποιηθεί απόψε, στις 6.30 το απόγευμα, στο πατάρι του βιβλιοπωλείου «ΗΛΙΟΣ» του Χρήστου Αγιώτη. Η συγγραφέας θα συνομιλήσει με τη δημοσιογράφο Ροσσάνα Πώποτα ενώ για το βιβλίο θα μιλήσει η φιλόλογος και πρόεδρος του Συλλόγου Σοφαδιτών Μαγνησίας Ελένη Παπαλοπούλου.

Το βιβλίο «Σιλουέτες ζωής» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Γράφημα» είναι μικρές ιστορίες – παράλληλες αφηγήσεις ανθρώπων που αναζητούν διέξοδο στις δυσκολίες της ζωής και λύτρωση μέσα από το δικαίωμα στο λάθος και τη συγχώρεση. Οι «Σιλουέτες ζωής» είναι διηγήματα με κοινή συνισταμένη την απρόβλεπτη εξέλιξη συμπεριφορών και καταστάσεων που η ίδια η ζωή οδηγεί άλλοτε βασανιστικά και άλλοτε λυτρωτικά, πάντοτε καθοριστικά. Μνήμες και φαντασία, ήρωες και αντιήρωες συνθέτουν ένα ξεχωριστό συγγραφικό πόνημα που δικαιώνει τις προθέσεις της συγγραφέως και τις προσδοκίες των αναγνωστών της.

Η Άρτεμης Χατζηγεωργίου – Κουτσούκου γεννήθηκε, μεγάλωσε και κατοικεί στο Βόλο. Είναι απόφοιτος της Ελληνογαλλικής Σχολής Βόλου «Άγιος Ιωσήφ» και πτυχιούχος του τμήματος Γαλλικών Σπουδών της Φιλοσοφικής Σχολής του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με επιμόρφωση στο Institut de Touraine. Δίδαξε και προώθησε τη Γαλλική Γλώσσα για 30 χρόνια στη Δημόσια Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση συμμετέχοντας σε σεμινάρια και πανελλήνια συνέδρια ως εισηγήτρια και επιμορφώτρια.

Για την προσφορά της στην εκπαίδευση και στην προώθηση της Γαλλικής Γλώσσας και του Γαλλικού Πολιτισμού της απονεμήθηκε τιμητική πλακέτα από τον Σύνδεσμο Καθηγητών Γαλλικής Γλώσσας Ν. Μαγνησίας ενώ το Γαλλικό κράτος το 2015 μέσω του Γενικού Προξένου της Γαλλίας και Διευθυντού του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης Christophe le Rigoleur την όρισε «Ιππότη» με το παράσημο των Ακαδημαϊκών Φοινίκων (Palmes Academiques). Το πρώτο της συγγραφικό έργο δίγλωσσο (Ελληνο – Γαλλικό) βιβλίο για παιδιά με τίτλο «Το παράπονο του Χαλιμ – La plainte de Halim» από τις εκδόσεις «Γράφημα».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου