ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Χειροτεχνήματα με ιστορία

χειροτεχνήματα-με-ιστορία-105076

Νέος κύκλος δράσης άνοιξε για την Λέσχη Εργαζομένου Κοριτσιού Βόλου, που αποτελεί θεσμό με ιστορία και δεκάδες ένθερμους φίλους. Τα μαθήματα που διδάσκονται είναι: Παραδοσιακοί και λαϊκοί χοροί για παιδιά από 4 ετών και άνω, παραδοσιακοί και λαϊκοί χοροί ενηλίκων για εμφανίσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό, τμήμα λασέ (η τέχνη για τα κρόσια), τμήμα Αγιογραφίας – Ψηφιδωτού, τμήμα πλεξίματος (Βελόνες – Βελονάκι), τμήμα ζωγραφικής, τμήμα χειροποίητου κοσμήματος. 

Επίσης λειτουργεί τμήμα που τιτλοφορείται «Η ελληνική ιστορία ως παραμύθι» και απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας από 7 ετών αλλά και σε ενήλικες. 

Μεταξύ των ποικίλων δραστηριοτήτων που αναπτύσσονται, καταγράφονται επίσης : 

Τμήμα Ενισχυτικής διδασκαλίας για παιδιά δημοτικού – γυμνασίου, τμήμα ξένων γλωσσών (Αγγλικά – Γαλλικά – Ιταλικά). Τμήμα Βυζαντινής μουσικής – χορωδίας, κοπτική ραπτική, δημιουργική γραφή,  Βιτρό. Μεταξύ των νέων δραστηριοτήτων της φετινής χρονιάς καταγράφεται ο καφές της εβδομάδας, όπου οι συμμετέχοντες ανταλλάσσουν απόψεις και  συζητούν για θέματα που τους απασχολούν,  με γιατρούς, ψυχολόγους και διάφορους επαγγελματίες. 

Παράλληλα κάθε Δευτέρα 6 με 8 το απόγευμα,  στη Λέσχη,  θα παρέχονται εντελώς δωρεάν νομικές συμβουλές για θέματα: ενδοικογενειακής βίας εξαρτήσεων, παραβατικότητας ανηλίκων, διαζυγίων από την κ. Κατερίνα Γαργαλά, δικηγόρο παρ’ εφέταις. Ο Κώστας Χαλέβας, αντίστοιχα,  θα δίνει συμβουλές εντελώς δωρεάν,  για θέματα διακόσμησης καθώς και πολεοδομικά, ανά δεκαπενθήμερο.  

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου