ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Εκδήλωση στη βιβλιοθήκη «Τριών Ιεραρχών»

εκδήλωση-στη-βιβλιοθήκη-τριών-ιεραρ-1040884

Πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο, στην Βιβλιοθήκη του ομώνυμου Συλλόγου «Οι Τρεις Ιεράρχαι», εκδήλωση προς τιμή των Τριών Ιεραρχών προστάτου του Συλλόγου και της Ελληνικής Παιδείας.

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο καθηγητής Νεοελληνικής Ιστορίας, Ιστορίας της Νεοελληνικής Εκπαίδευσης και Διδακτικής της Ιστορίας, του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Αντώνης Σμυρναίος, με θέμα «Ιστορία και Ιστοριογραφική Προ-παιδεία: Σχόλια πάνω στη γραφή και την ανάγνωση της Ιστορίας».

Προλόγισε ο πρόεδρος του Συλλόγου Κων. Μοράρος αναφέροντας μεταξύ άλλων: «Τιμούμε τους Τρεις Ιεράρχες ως Χριστιανοί, ως Έλληνες, ως άνθρωποι των γραμμάτων. Ως Χριστιανοί, γιατί στερέωσαν τη Χριστιανική ορθόδοξη πίστη. Ως Έλληνες, γιατί διέγνωσαν τη μεγάλη πολιτιστική αξία του κλασσικού αρχαιοελληνικού μας πολιτισμού και διέδωσαν τα ελληνικά γράμματα. Τιμούμε ακόμα τους Τρεις Ιεράρχες, ως λαμπρούς – φωτεινούς παιδαγωγούς. Η μεγάλη παιδαγωγική αξία της διδασκαλίας και των συγγραμμάτων τους για την ορθή αγωγή και ανατροφή των νέων είναι αξεπέραστη και διαχρονική. Και οι τρεις έζησαν μιά ζωή γεμάτη αγώνες για το καλό, για το υψηλό, για το σεβασμό προς τον άνθρωπο και τον Θεό».

Σημειώνεται ότι το διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου, έκανε αγιασμό και έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του, παρουσία της αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας, Αννας Μαρίας Παπαδημητρίου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου