ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Εμπνέει η «Αίθουσα αναμονής»

εμπνέει-η-αίθουσα-αναμονής-103892

Πρωτότυπο πρότζεκτ παρουσιάζει ο Αλέξανδρος Ψυχούλης στον Χώρο Τέχνης δ.

Το πρότζεκτ «Αίθουσα αναμονής» του εικαστικού Αλέξανδρου Ψυχούλη παρουσιάζεται στον Βόλο στον Χώρο Τέχνης δ. με πολύ μεγάλη επιτυχία.

Με σειρά επίκαιρων έργων, ο ταλαντούχος δημιουργός επιχειρεί να δώσει απαντήσεις σε καίρια ερωτήματα, όπως τι αφήνει πίσω της η εμπειρία της πανδημίας, τι προβλήματα και τι ευκαιρίες δημιούργησε η δραματική αλλαγή στις συναναστροφές μας και πόσο καλά σκηνοθετήσαμε τους εαυτούς μας στις εξ αποστάσεως επικοινωνίες μας;

Ο ίδιος ο καλλιτέχνης λέει: «Οταν δεν κρύβαμε το μισό πρόσωπό μας πίσω από μια μάσκα, συνήθως σήμαινε ότι βρισκόμασταν στον ασφαλή ιδιωτικό μας χώρο, όπου μπορούσαμε να κρύψουμε τα τρία τέταρτα του σώματός μας και να εκθέσουμε δημόσια τις ψηφιακές προτομές μας σε δωμάτια τηλεδιασκέψεων, όπου συντελούνται τα εργασιακά μας καθήκοντα και οι κοινωνικές συναναστροφές μας».

Σε αυτές τις συνθήκες απόκρυψης, έκθεσης και τεμαχισμού της προσωπικής μας εικόνας ο Αλέξανδρος Ψυχούλης ολοκλήρωσε την πρόσφατη έκθεση με τίτλο «Αίθουσα αναμονής».

Η έκθεση αποτελείται από πληθώρα πορτρέτων, ζωγραφικές αναπαραστάσεις με ακουαρέλες των ανθρώπων, που ο καλλιτέχνης συναναστρέφεται τηλεματικά.

Η «Αίθουσα αναμονής», με όχημα τη διαχρονικότητα της ζωγραφικής γλώσσας, αναζητεί την έκταση της εικόνας μας πέρα από τις επίπεδες οθόνες των υπολογιστών.

Η χρωματική γκάμα της ψηφιακής εικόνας, οι δυσλειτουργίες του software, οι παραμορφώσεις των pixels, η στιγμιαία κατάρρευση της αυτοσκηνοθεσίας του πλάνου μας, μια ναρκισσιστικού τύπου ανησυχία για το πώς μας βλέπουν οι άλλοι και πώς βλέπουμε εμείς τον εαυτό μας στον ψηφιακό καθρέφτη, είναι οι άυλες πρώτες ύλες που ο Ψυχούλης χρησιμοποιεί για να δομήσει ένα διεισδυτικό ψυχογράφημα μιας εποχής που οι ζωτικές μας επιθυμίες αναβλήθηκαν επ’ αόριστον.

Η έκθεση έργων του Αλέξανδρου Ψυχούλη στον Χώρο Τέχνης δ. διαρκεί έως την Τετάρτη 13 Απριλίου με ωράριο λειτουργίας Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή 11:00 – 14:00 και 18:30 – 21:00 και Σάββατο 11:00 – 14:30. Κυριακή, Δευτέρα κλειστά ή με ραντεβού στο τηλέφωνο 6978186878.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου