ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Εκδηλώσεις και δράσεις του 1ου Σοροπτιμιστικού Ομίλου Βόλου

εκδηλώσεις-και-δράσεις-του-1ου-σοροπτι-1016431

Από σήμερα, Δευτέρα, με αφορμή την Ημέρα εξάλειψης της βίας κατά των γυναικών

Με ποικίλες εκδηλώσεις, προβολή ντοκιμαντέρ, λόγου και εικαστικού ενδιαφέροντος καθώς και δράσεις με τη συμμετοχή των πολιτών, με κορύφωση τη φωταγώγηση του Ηρώου στην παραλία του Βόλου, θα τιμήσει και φέτος ο 1ος Σοροπτιμιστικός Όμιλος Βόλου την Ημέρα εξάλειψης της βίας κατά των γυναικών.

Οι εκδηλώσεις ξεκινούν σήμερα, Δευτέρα 20 Νοεμβρίου, στις 7.30 το απόγευμα, με έκθεση στο Χώρο 11 (Σκενδεράνη) με θέμα τη βία και τις μορφές της, με τη συμμετοχή της Μαριάννας – Tatini Μωραίτου με έργα ζωγραφικής και της Ευφροσύνης Σμαραγδή – Γεωργιάδου (Zia) με ψηφιδωτά έργα. Στο πλαίσιο της έκθεσης διοργανώνεται εκδήλωση λόγου με τη συμμετοχή λογοτεχνών που θα διαβάσουν αποσπάσματα των έργων τους με θέμα τη βία. Συγκεκριμένα θα συμμετέχουν : Χαριτίνη Μαλισσόβα – εκπαιδευτικός, ποιήτρια, συγγραφέας, Άρτεμις Παπανδρέου – πρόεδρος της Ελληνικής Μέριμνας Βόλου – συγγραφέας, Χριστίνα- Μαρία Λαμπροπούλου- οικονομολόγος – συγγραφέας – πρόεδρος 1 ου Σοροπτιμιστικού Ομίλου Βόλου, Νίκος Παπαδόπουλος- νομικός, συγγραφέας .Την εκδήλωση συντονίζει η δημοσιογράφος και Σοροπτιμίστρια Ροσσάνα Πώποτα. Θα ακολουθήσει συζήτηση.

Την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, το φεστιβάλ ντοκιμαντέρ CineDoc Βόλου προβάλλει στις 20.00 στο Πολιτιστικό Κέντρο Νέας Ιωνίας το ντοκιμαντέρ «Look What You Made Me Do» της Coco Schrijber.

Το Σάββατο 25 Νοεμβρίου, από τις 11.30 το πρωί έως τη 1.30 το μεσημέρι, στον πεζόδρομο της Ερμού (στην είσοδο του Ι.Ν. Αγίου Νικολάου) διοργανώνεται δράση με τίτλο «Ζωγραφίζω ενάντια στη Βία-Ζωγραφίζω από το Μωβ στο Πορτοκαλί» στην οποία οι πολίτες μπορούν να αφήσουν το δικό τους αποτύπωμα συνθέτοντας ένα πανό που αναρτηθεί στη συνέχεια στο «Χώρο 11» όπου θα παραμείνει έως το τέλος της έκθεσης την Παρασκευή 1η Δεκεμβρίου.

Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν στις 6 το απόγευμα του Σαββάτου 25 Νοεμβρίου, με τη φωταγώγηση του Ηρώου με πορτοκαλί χρώμα προβάλλοντας το μήνυμα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών. Η φωταγώγηση πραγματοποιείται από κοινού από τον 1ο Σοροπτιμιστικό Όμιλο Βόλου και τον Σοροπτιμιστικό Όμιλο Βόλου «Θέτις».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου