ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Γιορτάστηκαν τα δέκα χρόνια του ΚεΒιΜαΣυ

γιορτάστηκαν-τα-δέκα-χρόνια-του-κεβιμ-1015880

Απονεμήθηκε τιμητική πλακέτα στο ιδρυτικό μέλος Βασίλη Μητσάκη, έγιναν ομιλίες και παρουσιάστηκε ο νέος τόμος

Το Κέντρο Βιβλίου Μαγνησιωτών Συγγραφέων με αφορμή τα 10 χρόνια από την ίδρυσή του πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία εκδήλωση παρουσίασης του επετειακού τόμου του στην Κεντρική Βιβλιοθήκη Βόλου (Μικρασιατών 81, κτήριο Σπίρερ).

Η προσέλευση φίλων του ΚεΒιΜαΣυ αλλά και των βιβλιόφιλων της περιοχής μας ήταν μεγάλη δείχνοντας την αγάπη αλλά και την εκτίμηση προς το σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει στα πολιτιστικά δρώμενα το Κέντρο.

Στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης έγιναν χαιρετισμοί από τον εκπρόσωπο της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος και Αλμυρού και τον πρόεδρο του Κέντρου κ. Β. Δ. Αναγνωστόπουλο, ομότιμο καθηγητή του Πανεπιστημίου Θεσσσαλίας,. Χαιρετισμό απέστειλε και η υφυπουργός του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α. κ. Ζ. Μακρή.

Μετά τους χαιρετισμούς ακολούθησε σύντομη ομιλία της αντιπροέδρου του ΚεΒιΜαΣυ. Γιώτας Κούγιαλη, συγγραφέως για το ιστορικό ίδρυσης και τις δράσεις στα χρόνια λειτουργίας του Κέντρου.

Το πρώτο μέρος της εκδήλωσης έκλεισε με την απονομή τιμητικής πλακέτας στο ιδρυτικό μέλος του ΚεΒιΜαΣυ Βασίλη Μητσάκη, ο οποίος με τη χειμαρρώδη αποφώνησή του συγκίνησε τους παριστάμενους.

Πλήθος κόσμου έδωσε το παρών στην εκδήλωση

Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης ακολούθησε η παρουσίαση του τόμου με τίτλο «ΤΑ ΔΕΚΑΧΡΟΝΑ του Κέντρου Βιβλίου Μαγνησιωτών Συγγραφέων-Η βιβλιακή παραγωγή των μελών» με ομιλητές την κ. Μαρίτα Παπαρούση, πρόεδρο του Π.Τ.Δ.Ε. Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, καθηγήτρια Νεοελληνικής Λογοτεχνίας και Διδακτικής της Λογοτεχνίας με θέμα «Η συμβολή των Πολιτιστικών Σωματείων στην προώθηση και διαφύλαξη του τοπικού πολιτισμού: Η περίπτωση του ΚεΒιΜαΣυ». Την εκδήλωση έκλεισε με την ομιλία του ο Πασχάλης Δήμου, σύμβουλος Εκπαίδευσης Δασκάλων στην Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας και Γραμματέα του ΚεΒιΜαΣυ με θέμα «Παιδαγωγική αξιοποίηση των βιβλίων Μαγνησιωτών Συγγραφέων στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση».

Την εκδήλωση συντόνισε με επιτυχία η φιλόλογος Ελένη Παπαλοπούλου-Τσέργα, μέλος του ΚεΒιΜαΣυ και πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Σοφαδιτών Μαγνησίας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου