ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ

Διέπρεψαν οι Βολιώτες ποδηλάτες

διέπρεψαν-οι-βολιώτες-ποδηλάτες-853705

Με απόλυτη επιτυχία συνεχίστηκε το πανελλήνιο πρωτάθλημα πίστας την περασμένη Παρασκευή. Μετά το όμνιουμ σειρά πήραν τα αγωνίσματα ταχύτητας και αντοχής, με τους ποδηλάτες και τις ποδηλάτισσες να δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό και να χαρίζουν όμορφες εικόνες σε όσους παρακολούθησαν από κοντά τη διοργάνωση.

Οι ομάδες της Θεσσαλίας είχαν την τιμητική τους στα αγωνίσματα ταχύτητας. Ο ΠΟ Βόλου επιβεβαίωσε τον τίτλο του φαβορί στο ομαδικό σπριντ των ανδρών. Η τριάδα με τους Χρήστο Βολικάκη, Ηλία Τούντα και Μιλτιάδη Χαρόβα ήταν αλάνθαστη τόσο στον προκριματικό, όσο και στον τελικό, κατακτώντας δίκαια τον τίτλο της πρωταθλήτριας Ελλάδος.

Στον αγώνα του χρυσού μεταλλίου κέρδισε με διαφορά ενός δευτερόλεπτου τον ΠΓΣ Λάρισας του Βολιώτη Σωτήρη Μπρέτα και των Θανάση Παπαβασιλείου και Μιχάλη Τζέγκα (46.494/58 χλμ. μέση ωριαία – 47.530/56,8 χλμ. μέση ωριαία). Το χάλκινο μετάλλιο πήγε στον ΠΟ Πάτρας, ο οποίος επικράτησε καθαρά του Τάλου στον μικρό τελικό.

Στο keirin, ο Βολιώτης Σωτήρης Μπρέτας είναι ο πρωταθλητής Ελλάδας για το 2022. Ο σπρίντερ του ΠΓΣ Λάρισας αποδείχτηκε πιο δυνατός στον τελευταίο γύρο του τελικού, αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον Γιάννη Καλογερόπουλο (ΠΟ Πάτρας) και στην τρίτη τον Ηλία Τούντα (ΠΟ Βόλος).

Ξεχώρισαν Πανηγυράκης,

Δράκος και Βολικάκης

Στο πρωϊνό πρόγραμμα της περασμένης Παρασκευής, η αυλαία των τελικών άνοιξε με τον αγώνα των πόντων. Εκεί, ο Γιάννης Πανηγυράκης κατέκτησε τη φανέλα του πρωταθλητή, με συνολική συγκομιδή 42 πόντων. Ο ποδηλάτης του Τάλου ήταν ένας από τους έξι που κατάφερε να ρίξει γύρο στο γκρουπ, ωστόσο η νίκη του κρίθηκε στο τελικό σπριντ, όπου πήρε την 4η θέση και τους βαθμούς που χρειαζόταν, για να κλειδώσει την πρωτιά. Στη δεύτερη θέση, μόλις δύο πόντους πίσω τερμάτισε ο Ορέστης Ράπτης (Διαγόρας Ρόδου) και στην τρίτη με 35 ο Γιώργος Μπουτόπουλος (Άλφα Καλλιθέας).

Στο elimination ο Χρήστος Βολικάκης ήταν ο τελευταίος… επιζών! Ο Βολιώτης πρωταθλητής κινήθηκε με σωστή τακτική μέσα στο γκρουπ, έφτασε στο τελικό σπριντ με τον Ζήση Σούλιο (Αίολος), περνώντας πρώτος την γραμμή του τερματισμού. Ο ποδηλάτης του Αιόλου ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου, ενώ στο τρίτο βρέθηκε ακόμα ένας αθλητής του ΠΟ Βόλου, ο Στέφανος Κλόκας.

Τίτλοι τέλους το Σάββατο

Το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου έπεσαν οι τίτλοι τέλους στο πανελλήνιο πρωτάθλημα πίστας για το 2022, στις κατηγορίες ανδρών και γυναικών. Ο Βολιώτης Σωτήρης Μπρέτας αποτέλεσε τον μεγάλο πρωταγωνιστή της ημέρας, ενώ ο ΠΟ Βόλου πρώτευσε στην ομαδική βαθμολογία.

Κυρίαρχος ο Μπρέτας

στην ταχύτητα

Ο Σωτήρης Μπρέτας έπειτα από τη φανέλα του πρωταθλητή στο keirin, πρόσθεσε ακόμα δύο στο ενεργητικό του από το φετινό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα. Η πρώτη ήρθε στο χιλιόμετρο ατομικής χρονομέτρησης (1 km TT), όπου ο ποδηλάτης του ΠΓΣ Λάρισας με επίδοση 1:03.331 (56,8 χλμ./ώρα) πήρε το χρυσό μετάλλιο. Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Σταμάτης Σαββάκης του Ροδήλιου σχεδόν ένα δευτερόλεπτο πίσω (1:04.203, 56 χλμ./ώρα). Στην τρίτη, βρέθηκε ο Ηλίας Τούντας του ΠΟ Βόλου, προσθέτοντας ακόμα ένα μετάλλιο στις αποσκευές του (1:04.703, 55,6 χλμ./ώρα).

Ο Μπρέτας κατέκτησε τη φανέλα και στο σπριντ. Ο έμπειρος ποδηλάτης επικράτησε στον τελικό του Κωνσταντίνου Λιβανού (ΠΟΧ Τάλως), με τους δύο συναθλητές στην Εθνική Ομάδα να χαρίζουν όμορφες μάχες. Ο αγώνας του χάλκινου μεταλλίου ήταν υπόθεση του ΠΟ Πατρών, με τους Γιάννη Καλογερόπουλο και Δημήτρη Βουκελάτο να τίθενται αντιμέτωποι. Νικητής αναδείχτηκε ο πρώτος, κλείνοντας την παρουσία του στο πανελλήνιο πρωτάθλημα με τρία μετάλλια.

Ο Βόλος πρώτευσε

στα ομαδικά της αντοχής

Στην ομαδική καταδίωξη ο ΠΟ Βόλου κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο, πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση. Η τετράδα των Μιλτιάδη Χαρόβα, Παναγιώτη Παρασκευόπουλου, Ζαφείρη και Χρήστου Βολικάκη έκανε εξαιρετική κούρσα στον αγώνα του χρυσού μεταλλίου, επικρατώντας «καθαρά» του ΠΟΧ Τάλου. Ο σύλλογος των Χανίων απαρτιζόταν από τους Γιάννη Πανηγυράκη, Παναγιώτη Μαρκάκη, Γιώργο Σταυρακάκη και Πολυχρόνη Τζωρτζάκη.

Στη μάχη του χάλκινου, ο Ροδήλιος σε μία πολύ ισορροπημένη κούρσα, πήρε τη νίκη κόντρα στο Άλφα Καλλιθέας. Αριστείδης Κουτούνης, Μαρτίνος Μούτσιος, Κυριάκος Παπασταματάκης και Μιχάλης Σαββάκης ολοκλήρωσαν την προσπάθειά τους σε 4:24.636 (54,4 χλμ./ώρα), την ώρα που η τετράδα των Μπουτόπουλου, Χρηστάκου, Κωνσταντάκου και Πεταλά έκλεισε τη δική της σε 4:25.383 (54,2 χλμ./ώρα).

Και στο madison πρωταθλητής Ελλάδας για το 2022 είναι ο ΠΟ Βόλου. Το ντουέτο των Χρήστου και Ζαφείρη Βολικάκη κινήθηκε πολύ έξυπνα στρατηγικά και με 65 πόντους συνολικά ανέβηκε στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου.

Πίσω τους με διαφορά 11 πόντων, βρέθηκαν οι Δημήτρης Χρηστάκος και Γιώργος Μπουτόπουλος του Άλφα Καλλιθέας (54). Την πρώτη τριάδα συμπλήρωσαν Νίκος Δράκος και Ορέστης Ράπτης του Διαγόρα Ρόδου με 38 πόντους.

Ο Σωτήρης Μπρέτας

Ο Κώστας Βολικάκης (αριστερά) πρόεδρος του Ποδηλατικού Ομίλου Βόλος παραλαμβάνει το τρόπαιο του πρωταθλητή

Οι ποδηλάτες του ΠΟ Βόλος πανηγύρισαν στο πανελλήνιο πρωτάθλημα

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου