ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ

Πρωταθλητής Ελλάδας ο ΠΟ Βόλος

πρωταθλητής-ελλάδας-ο-πο-βόλος-412965

Το μεσημέρι της περασμένης Κυριακής έπεσαν οι τίτλοι τέλους στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πίστας. Για ακόμα μία μέρα η δράση ήταν πλούσια, χαρίζοντας θέαμα σε όσους επέλεξαν να βρεθούν στο ποδηλατοδρόμιο του ΟΑΚΑ, με τον ΠΟ Βόλος να θριαμβεύει για μία ακόμη φορά στην κατηγορία Ανδρών.

Κατά τη διάρκεια της Κυριακής κρίθηκε και η τελική κατάταξη των ομάδων. Στους Άνδρες λοιπόν, ο ΠΟ Βόλος κατέκτησε τον τίτλο με μεγάλη διαφορά από τον δεύτερο. Η ομάδα της Μαγνησίας συγκέντρωσε συνολικά 352 βαθμούς, αφήνοντας δεύτερο τον ΠΟΧ Τάλως με 202. Την πρώτη τριάδα συμπλήρωσε ο Ροδήλιος με 128.

Στις γυναίκες, ο τίτλος πήγε στον ΠΣ Κρόνο, που ήταν η πιο σταθερή ομάδα σε απόδοση καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας. Ο σύλλογος της Νίκαιας ολοκλήρωσε το πρωτάθλημα με 127 βαθμούς, 19 περισσότερους από τον Άτλαντα Ρεθύμνου (108) και 21 από τον ΠΟΧ Τάλω (86).

Ο Κωνσταντίνος Λιβανός κατέκτησε τη φανέλα του πρωταθλητή Ελλάδος και στο κεϊρίν. Ο νεαρός σπρίντερ του Τάλου επικράτησε των Σωτήρη Μπρέτα (ΠΟ Βόλος) και Ιωάννη Καλογερόπουλου (ΠΟ Πατρών), σε μία όμορφη μονομαχία ανάμεσα στους ταχύτερους ποδηλάτες του τριημέρου.

Χαραλάμπος Καστραντάς και Ζήσης Σούλιος αποδείχτηκαν οι πιο δυνατοί στο Madison. Το ταλαντούχο όπως το χαρακτηρίζει και η Ποδηλατική Ομοσπονδία, ντουέτο της ομάδας του Βόλου τερμάτισε πρώτο με 83 βαθμούς και χάρη στην τακτική να επιτεθεί δύο φορές ενάντια στο πελοτόν, πήρε το χρυσό μετάλλιο.

Το αργυρό πήγε στους Νίκο Δράκο και Ορέστη Ράπτη του Διαγόρα με 63 βαθμούς (1 κερδισμένος γύρος), ενώ το χάλκινο στη δυάδα του Άλφα Καλλιθέας, Δημήτρη Χρηστάκο και Κωνσταντίνο Κωνσταντούρα με 60 (1 κερδισμένος γύρος).

Κυρίαρχος ο Βόλος στους άνδρες

Στον αγώνα αποκλεισμού το Σάββατο, ο Ζήσης Σούλιος του ΠΟ Βόλος κατέκτησε τη φανέλα του πρωταθλητή Ελλάδος. Ο 24χρονος αθλητής επικράτησε του Νίκου Δράκου του Διαγόρα στο σπριντ του τελευταίου γύρου, κερδίζοντας το δεύτερο χρυσό μετάλλιό του στο φετινό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα. Πίσω από τους δύο βρέθηκε ο Ιάκωβος Κούρος του Ροδήλιου.

Στο σπριντ, πρωταθλητής Ελλάδος αναδείχτηκε ο Κωνσταντίνος Λιβανός. Ο ποδηλάτης του ΠΟΧ Τάλως επικράτησε του Σωτήρη Μπρέτα (ΠΟ Βόλος) σε μία όμορφη μονομαχία (2-0 νίκες). Στον αγώνα του χάλκινου μεταλλίου ο Ιωάννης Καλογερόπουλος (ΠΟ Πατρών) κέρδισε τον Χρήστο Βολικάκη (ΠΟ Βόλος), συμπληρώνοντας το βάθρο.

Στο ομαδικό σπριντ, η ομάδα της Μαγνησίας ήταν με διαφορά η ταχύτερη στην πίστα του ΟΑΚΑ, διαλύοντας τον ανταγωνισμό. Η τριάδα των Βολικάκη, Μπρέτα, Τούντα κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο με επίδοση 47.982 και μέση ωριαία ταχύτητα 56,2 χλμ.

Το αργυρό πήγε στον Τάλω με τους Καστρινάκη, Μαυριγιαννάκη και Πατεράκη (51.261’’-52,6 χλμ./ώρα), ενώ το χάλκινο στο ΠΟ Πατρών χάρη στην προσπάθεια των Καλογερόπουλου, Βουκελάτου και Σπηλιωτόπουλου (48.238’’-55,9 χλμ./ώρα) στον μικρό τελικό κόντρα στον Ροδήλιο.

Ο Βόλος ανέβηκε στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου και στην ατομική χρονομέτρηση 1 χιλιομέτρου, με τον Σωτήρη Μπρέτα. Ο πολύπειρος σπρίντερ σημείωσε την ταχύτερη επίδοση, 1:02:357 (57,7 χλμ./ώρα) και κατέκτησε τη φανέλα του πρωταθλητή. Δεύτερη θέση για τον Κωνσταντίνο Λιβανό (1:03:186, 56,9 χλμ./ώρα) και τρίτη για τον Ιωάννη Καλογερόπουλο (1:04:093, 56,1 χλμ./ώρα).

Στην ατομική καταδίωξη, ο Δημήτρης Χρηστάκος του Άλφα Καλλιθέας πήρε το χρυσό μετάλλιο, προσθέτοντας ακόμα ένα στην συλλογή του από την φετινή διοργάνωση. Το αργυρό πήγε στον Μιλτιάδη Γιαννούτσο του Αιόλου και το χάλκινο στον Εμιλιάνο Βίλα (ΠΟ Βόλος).

Τέλος, υπέροχος αγώνας ήταν εκείνος των πόντων. Ο Χαράλαμπος Καστραντάς (ΠΟ Βόλος) χάρη στον κερδισμένο γύρο ενάντια στο πελοτόν στις τελευταίες στροφές, κέρδισε τη φανέλα του πρωταθλητή συγκεντρώνοντας 38 πόντους. Πίσω του στη δεύτερη θέση βρέθηκε ο συναθλητής του, Ζήσης Σούλιος, χάρη στο τελευταίο κερδισμένο σπριντ που έδωσε διπλή βαθμολόγηση (33 πόντους συνολικά) και στην τρίτη ο Ιωάννης Πανηγυράκης με 27 πόντους (ΠΟΧ Τάλως).

Κρόνος και Βόλος τους τίτλους την Παρασκευή

Νέος πρωταθλητής Ελλάδας στο scratch, αναδείχτηκε ο Μιχαήλ Μαυρικάκης του Κρόνου Νίκαιας, σε έναν συναρπαστικό αγώνα. Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Ζήσης Σούλιος του ΠΟ Βόλος και στην τρίτη ο Δημήτρης Χρηστάκος του Άλφα Καλλιθέας.

Στην ομαδική καταδίωξη ανδρών, ο ΠΟ Βόλος κυριάρχησε στην πίστα του ΟΑΚΑ. Η τετράδα για την ομάδα της Μαγνησίας αποτελούνταν από τους Χαράλαμπο Καστραντά, Χρήστο Βολικάκη, Ζήση Σούλιο και Εμιλιάνο Βίλα, σημειώνοντας χρόνο 4:15:724’.

Στη δεύτερη θέση έμεινε η αντίστοιχη του ΠΓΣ Λάρισας, με τους Βασίλη Τσοπούρογλου, Δημήτρη Γκαλιούρη, Σωτήρη Μπρέτα και Ιωάννη Πολυπαθέλη. Στο τρίτο σκαλί του βάθρου βρέθηκε ο Ροδήλιος με τους Κυριάκο Παπασταματάκη, Ιάκωβο Κούρο, Σταμάτη Σαββάκη και Αριστείδη Κουτούνη.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου