ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ

Στις 21 Νοεμβρίου το 3o Public Pelion MTB Marathon

στις-21-νοεμβρίου-το-3o-public-pelion-mtb-marathon-325306

Για τις 21 Νοεμβρίου έχει προγραμματιστεί φέτος ο ορεινός αγώνας ποδηλασίας, το 3o Public Pelion MTB Marathon.

Η MTB4FUN VOLOS με την υποστήριξη του καταστήματος ποδηλάτων Arabatzis Bikes, των ποδηλατοδράσεων RIDEmyBike και της BIKEORHIKE προσφέρει για τρίτη φορά σε όλους τους φίλους της ορεινής ποδηλασίας που θέλουν να πουν «ναι» στην πρόκληση σε κάτι… διαφορετικό, μεγαλύτερο και δυσκολότερο από το συνηθισμένο, που μέχρι τώρα δεν τολμούσαν, χωρίς άγχος και πίεση, αλλά και σ’ αυτούς που είναι εξοικειωμένοι με κάτι τέτοιο, την ευκαιρία να το δοκιμάσουν.

Η πρόκληση είναι (πάντα) η συμμετοχή σε μία ορεινή ποδηλατική εξόρμηση με χαρακτηριστικά μαραθωνίου και είναι προγραμματισμένη στις 21 Νοεμβρίου 2021 στην Πορταριά Πηλίου, σε μια πραγματικά υπέροχη ορεινή διαδρομή 50χλμ με 1800μ θετικό υψομετρικό που δοκιμάζει σώμα, ψυχή και εξοπλισμό, δηλαδή… εσάς!

Πρόκειται για μια δι-κυκλική διαδρομή, η οποία παράλληλα έχει στόχο να αναδείξει κάποια από τα πιο ωραία σημεία του βουνού των Κενταύρων.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει συνάντησή το πρωί της Κυριακής στον χώρο στάθμευσης έξω από το ξενοδοχείο «XENIA» της Πορταριάς, απ’ όπου θα ξεκινήσει όλη η ομάδα μαζί και θα κινηθεί συντονισμένα και χωρίς απομακρύνσεις/αποκλίσεις μέσω της επαρχιακής οδού (4χλμ) στην Αλικόπετρα.

Ακολουθείται πορεία προς Δράκεια και πριν την άσφαλτο στον ανηφορικό χωματόδρομο για Χάνια (1η στάση-Υδροδοσία-13χλμ). Οι ποδηλάτες συνεχίζουν λίγο ακόμη ανηφορικά προς τις κατασκηνώσεις και το υπέροχο μονοπάτι προς Σανατόριο, στην έξοδο του οποίου κατευθύνονται δεξιά προς το Τρανό Ίσωμα, όπου μετά το ένα δεύτερο μονοπάτι θα γίνει 2η στάση (Υδροδοσία-25χλμ).

Τα επόμενα 14χλμ «κυκλώνουν» το βουνό σε υψόμετρο που φθάνει στα 1500μ μέσα από μοναδικούς δασικούς δρόμους και μονοπάτια, καταλήγοντας ψηλά πάνω από τα Χάνια. Η πορεία συνεχίζει για λίγο ανηφορικά στην άσφαλτο και μετά μόνο κατηφορικά (και διασκεδαστικά) μέχρι το σημείο εκκίνησης!

Οποιαδήποτε περίσσεια ενέργειας θα δώσει ακόμη μεγαλύτερη χαρά και ευχαρίστηση σ’ αυτό το κομμάτι της διαδρομής. Τελευταίος σταθμός είναι η Πορταριά, όπου θα γίνει συνάντηση όλων των ομάδων για συζήτηση και ενεργειακή και σωματική αποκατάσταση!

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου