ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ

Στο επίκεντρο της διεθνούς αγωνιστικής ποδηλασίας η Θεσσαλία

στο-επίκεντρο-της-διεθνούς-αγωνιστικ-157974

Παγκόσμια προβολή αποκτά η Θεσσαλία από την οποία διέρχονται τα τρία από τα πέντε ετάπ (αγωνιστικές διαδρομές ) του Διεθνούς Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδος, που αναβιώνει φέτος μετά από 10 χρόνια, το διάστημα 27 Απριλίου – 1η Μαΐου 2022, φέρνοντας τη χώρα στο επίκεντρο της διεθνούς αγωνιστικής ποδηλασίας. Με τηλεοπτική εικόνα σε 196 χώρες, η κορυφαία διοργάνωση εντάσσεται αναβαθμισμένη στο καλεντάρι της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ποδηλασίας (UCI) για το 2022 με τη συμμετοχή 140 αστέρων του αθλήματος από 20 επαγγελματικές και εθνικές ομάδες που θα διανύσουν 854 αγωνιστικά χιλιόμετρα σε 28 πόλεις, αναδεικνύοντας το άθλημα της ποδηλασίας και παράλληλα τα πολιτιστικά μνημεία και τις φυσικές ομορφιές της χώρας.

Από την Περιφέρεια Θεσσαλίας διέρχεται το τρίτο αγωνιστικό ετάπ Δελφοί- Καρδίτσα, το τέταρτο ετάπ Καρδίτσα- Λάρισα και το πέμπτο ετάπ Καλαμπάκα- Μετέωρα- Γιάννενα.

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στη Λάρισα, με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού, οι εκπρόσωποι της διοργάνωσης παρουσίασαν το αγωνιστικό πρόγραμμα και τις παράλληλες εκδηλώσεις που θα πλαισιώσουν τον Αγώνα, σε Δημάρχους από τις περιοχές των οποίων περνά ο Ποδηλατικός Γύρος και σε εκπροσώπους φορέων που εμπλέκονται στην επιτυχή διεξαγωγή.

«Η Θεσσαλία ταξιδεύει και προβάλλεται σε όλο τον κόσμο, μέσα από μια κορυφαία διοργάνωση προστιθέμενης αξίας για τον αθλητισμό, τον τουρισμό, τον πολιτισμό, την οικονομία. Ευχαριστώ τον Υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη και την Οργανωτική Επιτροπή για την τιμητική επιλογή και την έμπρακτη εμπιστοσύνη τους στη Θεσσαλία» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός.

«Η Θεσσαλία διαθέτει το μεγαλύτερο δίκτυο ποδηλατοδρόμων στη χώρα, συγκριτικά με την έκταση της, διαδρομές μοναδικού φυσικού κάλλους και μεγάλη εμπειρία στη φιλοξενία και διοργάνωση διεθνών διοργανώσεων που ενεργοποιούν την κοινωνία, καλλιεργούν αθλητική κουλτούρα, δημιουργούν ρεύμα αθλητικού τουρισμού, ενισχύουν την τοπική οικονομία, δημιουργούν συνθήκες ανάπτυξης. Η ποδηλασία αποτελεί ένα κορυφαίο αθλητικό τουριστικό προϊόν για αυτό και στηρίζουμε την ανάπτυξη του αθλήματος με έργα όπως το Ποδηλατοδρόμιο στον Βόλο που εντάξαμε στο πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης με προϋπολογισμό 10,2 εκατομμύρια ευρώ. Συνεργαζόμαστε με το Υπουργείο, την Οργανωτική Επιτροπή, τις τοπικές κοινωνίες και τους φορείς για την επιτυχία του Αγώνα που αποφέρει τεράστιο όφελος για τη χώρα και τη Θεσσαλία», πρόσθεσε ο Περιφερειάρχης.

Ο Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδος 2022 (Κατηγορίας Ανδρών Ελίτ και Νέων) διοργανώνεται από το Υφυπουργείο Αθλητισμού, την Cycling Greece και την Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας (ΕΟΠ) με τη συνεργασία αρμόδιων κρατικών φορέων, Περιφερειών και τοπικών φορέων.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο πρόεδρος της ΠΕΔ Θεσσαλίας δήμαρχος Κιλελέρ Θανάσης Νασιακόπουλος, οι Δήμαρχοι: Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης, Καρδίτσας Βασίλης Τσιάκος, οι Αντιδήμαρχοι Αθλητισμού: Τυρνάβου Χριστόφορος Κατσαρός, Μετεώρων Γιώργος Παπανικολάου, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Λάρισας Βασίλης Πινακάς, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Θεσσαλίας Αστέριος Μαντζιώκας, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας Βασίλης Διαμαντόπουλος, ο Ταμίας της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας Σάββας Τσοπούρογλου, ο Πρόεδρος της Cycling Hellas Γιώργος Λεβεντάκης, ο Διευθυντής του Αγώνα Βλαδίμηρος Πέτσας, ο Υπεύθυνος Παράλληλων Εκδηλώσεων Θάνος Γεωργίου, το μέλος του Δ.Σ. Cycling Hellas και Πρόεδρος του ΕΚΛ Γιάννης Κουρδής, οι εκπρόσωποι της 5ης ΥΠΕ Ντόκλη Στέλλα και Αναστασία Λάππα και εκπρόσωποι των Εθελοντικών Οργανώσεων ΕΟΔΥΑ, ΕΠΟΜΕΑ, Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός «Οι Σαμαρείτες», Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Λάρισας και της Ένωσης Ραδιοερασιτεχνών.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου