ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Το quokka είναι το πιο χαρούμενο ζώο στον κόσμο

το-quokka-είναι-το-πιο-χαρούμενο-ζώο-στον-κόσ-985742

Ένα ακαταμάχητα χαριτωμένο μαρσοποφόρο που ζει σε ένα νησί της Αυστραλίας, έχει κλέψει τις καρδιές των τουριστών που συρρέουν κατά χιλιάδες για να τραβήξουν μια σέλφι μαζί του.

Στο νησί Rottnest, στα ανοικτά των ακτών της Δυτικής Αυστραλίας, ένα παράξενο μαρσιποφόρο έχει αιχμαλωτίσει τις καρδιές των χρηστών του Instagram παγκοσμίως και έχει γίνει ο βασικός πυλώνας της αναπτυσσόμενης τουριστικής οικονομίας του νησιού.

Το quokka, ένας στενός ξάδελφος του καγκουρό, έγινε διάσημο στο διαδίκτυο όταν οι τουρίστες άρχισαν να βγάζουν σέλφι με το ζώο, το οποίο δεν φοβόταν τους ανθρώπους και στις εικόνες δείχνει να χαμογελάει.

«Είναι σαν ζωντανά λούτρινα αρκουδάκια» δηλώνει ο σκηνοθέτης Ντέιβιντ Φρίιντ, ο οποίος έκανε ένα σύντομο ντοκιμαντέρ για αυτά τα θηλαστικά και την αίσθηση που έκαναν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο Freid ο οποίος έχει κάνει ταινίες για «σημαντικά» θέματα ένιωσε ότι χρειαζόταν μια ανάσα από τις δουλειές που είχαν να κάνουν με βαρύ υλικό. «Ως οπαδός του παράλογου το να κάνω ένα quokkumentary μου φάνηκε ότι ήταν μια καλή ιδέα» λέει ο ίδιος.

Σύμφωνα με την National Geographic, το rottnest σημαίνει στα Ολλανδικά «φωλιά του αρουραίου» και ονομάστηκε έτσι από έναν ολλανδό καπετάνιο που παρακολούθησε τα ζώα της περιοχής στις αρχές του 1700. Εκείνος ήταν που τα χαρακτήρισε ως «ένα είδος αρουραίου τόσο μεγάλο όσο μια κοινή γάτα».

Ο Freid από την άλλη είδε πολλούς τουρίστες να προσπαθούν να βγάλουν σέλφι με αυτά τα πλάσματα, τα οποία θεωρούνται ευάλωτα και προς εξαφάνιση λόγω της μείωσης των πληθυσμών τους.

«Μέσα από αυτό το ντοκιμαντέρ έμαθα πόσο μακριά μπορούν να πάνε οι άνθρωποι για να βγάλουν μια φανταστική σέλφι» λέει ο Freid.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου