ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Προς ευθανασία το λευκό τιγράκι

προς-ευθανασία-το-λευκό-τιγράκι-932938

Που βρέθηκε παρατημένο στο Αττικό Πάρκο

Προς ευθανασία οδηγείται η μικρή λευκή τίγρης Χασίγια, που βρέθηκε στα μέσα Μαρτίου εγκαταλελειμμένη σε κάδο έξω από το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο, φτάνοντας πιθανότατα στη χώρα μας μέσω λαθρεμπόρων άγριας ζωής.

Η κατάσταση της υγείας της είναι ιδιαίτερα επιβαρυμένη, καθώς πάσχει από πολλαπλά κατάγματα και παράλυση, υποφέροντας καθημερινά «σε κάθε ανάσα», όπως αναφέρουν οι άνθρωποι που βρίσκονται κοντά της, με τη 12μελή ομάδα κτηνιάτρων που την παρακολουθεί, υπό το συντονισμό του Υπουργείου Περιβάλλοντος, να εισηγείται την ευθανασία.

Όπως αναφέρει σε ανάρτηση της η Πανελλήνια Ομοσπονδία «Νέμεσις» για τα ζώα, σε επικοινωνία που είχαν τα μέλη της με τον αρμόδιο Νίκο Μπόκαρη, στέλεχος της Διεύθυνσης Δασών του ΥΠΕΝ, στον οποίο έχει ανατεθεί ο χειρισμός της υπόθεσης, έμαθαν ότι με 33 κατάγματα σε όλη το κορμί της Χασίγια, ακόμα και κάθε ανάσα της προκαλεί αφόρητο πόνο και πρέπει να οδηγηθεί στην ευθανασία. Αντίστοιχη ήταν και η γνωμοδότηση κτηνιάτρων από το εξωτερικό.

Αφού πραγματοποιηθεί η ευθανασία, θα αφαιρεθεί από το τμήμα της Κτηνιατρικής Σχολής Θεσσαλίας η λάμα ή το καρφί που υπάρχει στο πόδι της Χασίγια, σε μία προσπάθεια να εντοπιστούν οι εγκληματίες λαθρέμποροι που οδήγησαν το άγριο ζώο σε αυτή τη μη αναστρέψιμη κατάσταση. «Εκεί πρέπει να εστιάσουμε πλέον οι πάντες, χάριν αυτής της ψυχής, που υπέφερε τα πάνδεινα από τους αδίστακτους έμπορους», αναφέρει χαρακτηριστικά η ομοσπονδία «Νέμεσις». Εκτός από τις φιλοζωικές, και ο ιδιοκτήτης του Αττικού Πάρκου, Ζαν Ζακ Λεσουέρ, επιβεβαίωσε ότι το πόρισμα των κτηνιάτρων δεν αφήνει περιθώριο αμφιβολίας.

Πηγή: efsyn.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου