ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΗΠΑ: Μυστηριώδης ιός σκοτώνει δεκάδες κουτάβια

ηπα-μυστηριώδης-ιός-σκοτώνει-δεκάδες-860033

Ένας μυστηριώδης ιός που έχει έχει ήδη σκοτώσει δεκάδες σκύλους στο Μίσιγκαν προκαλεί ανησυχία σε φιλόζωους και κτηνιάτρους.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της New York Post, ο συγκεκριμένος ιός έχει ήδη σκοτώσει τουλάχιστον 30 σκύλους στο βόρειο τμήμα της πολιτείας του Μίσιγκαν, ενώ η πλειοψηφία των θανάτων φαίνεται να αφορούν μικρά κουτάβια κάτω των δύο ετών.

Μάλιστα, σύμφωνα με δηλώσεις των αρχών, η εν λόγω ασθένεια προκαλεί στα κουτάβια σοβαρά γαστρεντερικά προβλήματα, ενώ φέρεται να προκαλεί το θάνατό τους εντός 3-5 ημερών.

Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν αιμορραγική διάρροια, εμετό και λήθαργο.

 

Τι λένε οι ειδικοί

«Η πολιτεία βρίσκεται σε κατάσταση πανικού αυτή τη στιγμή. Δεν υπάρχει θεραπεία και δεν υπάρχει εμβόλιο γιατί ακόμα δεν ξέρουμε ποιος είναι ο ιός», δήλωσε σχετικά η επικεφαλής του Τμήματος Ελέγχου Ζώων του Μίσιγκαν, Ρούντι Χικς.

Η ίδια πρόσθεσε ότι η ασθένεια αυτή είναι παρόμοια με τον παρβοϊό- ο οποίος προκαλεί παρεμφερή συμπτώματα και μεταδίδεται μέσω τις σωματικής επαφής από σκύλο σε σκύλο. Όμως, οι σκύλοι που πέθαναν είχαν διαγνωστεί αρνητικοί στον παρβοϊό.

Με τον κίνδυνο να ελλοχεύει, το Τμήμα Ελέγχου Ζώων καλεί τους κατοίκους της περιοχής που έχουν σκύλο να κρατούν τα κατοικίδιά τους στο σπίτι και μακριά από άλλα κουτάβια, μέχρι να υπάρξουν περεταίρω πληροφορίες.

in.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου