ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Μείωση 75% στη χρήση της πλαστικής σακούλας

μείωση-75-στη-χρήση-της-πλαστικής-σακούλ-813561

Ξεπέρασαν τα 6 εκατομμύρια ευρώ, τα έσοδα κατά το πρώτο τρίμηνο του 2018 από το περιβαλλοντικό τέλος που ισχύει για τις πλαστικές σακούλες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Περιβάλλοντος, εμφανίζεται θεαματική μείωση της κατανάλωσης πλαστικής σακούλας της τάξεως του 75% στα σούπερ μάρκετ, ενώ μείωση παρατηρείται και στο λιανικό εμπόριο.

Το περιβαλλοντικό τέλος θα αποδοθεί στον Ελληνικό Οργανισμό Ανακύκλωσης.

Ο Αν. ΥΠΕΝ, Σωκράτης Φάμελλος χαρακτήρισε εξαιρετικά ελπιδοφόρο το γεγονός της μείωσης χρήσης της πλαστικής σακούλας που σημαίνει ταυτόχρονα και αλλαγή στην καταναλωτική συμπεριφορά των πολιτών. ’Οπως δήλωσε “αποδεικνύεται ότι με τις κατάλληλες πολιτικές η ελληνική κοινωνία μπορεί να προσαρμοστεί στο περιβαλλοντικό κοινοτικό κεκτημένο και η Ελλάδα να εναρμονίσει το εθνικό της δίκαιο με το ευρωπαϊκό, χωρίς πρόστιμα και κυρώσεις”, προσθέτοντας ότι τα έσοδα του περιβαλλοντικού τέλους από τη χρήση της λεπτής πλαστικής σακούλας θα επιστραφούν άμεσα και εξολοκλήρου στους πολίτες, μέσω της διάθεσης άλλων εναλλακτικών μέσων μεταφοράς προϊόντων όπως πάνινες, βιοαποδομήσιμες και πλαστικές τσάντες πολλαπλών χρήσεων.

Πηγή: skai.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου