ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Ευθανασία στο άλογο που έριξε την Αθηνά Ωνάση

ευθανασία-στο-άλογο-που-έριξε-την-αθην-754615

Ένα ατύχημα κατά τη διάρκεια ιππικού αγώνα στη Γενεύη της Ελβετίας μπορεί να άφησε την Αθηνά Ωνάση αλώβητη, αλλά το άλογό της υποβλήθηκε σε ευθανασία.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ελβετικής εφημερίδας Le Matin η Αθηνά Ωνάση με το άλογό της που άκουγε στο όνομα Camille Z δεν μπόρεσαν να υπερπηδήσουν ένα από τα τελευταία εμπόδια στον αγώνα CHI της Γενεύης με αποτέλεσμα να συγκρουστούν και να καταλήξουν απότομα στο έδαφος.

Η κληρονόμος του Αριστοτέλη Ωνάση σηκώθηκε σώα και αβλαβής, αλλά το άλογό της τραυματίστηκε σοβαρά και απομακρύνθηκε από τον αγωνιστικό χώρο με γερανό.

Η ίδια κατάλαβε εξαρχής τη μοίρα που περίμενε το άλογό της και ξέσπασε σε λυγμούς. Η εκκένωση της πίστας διήρκεσε περίπου μία ώρα και ο αγώνας διακόπηκε.

Το άλογο μεταφέρθηκε σε ειδική κλινική στη Γενεύη και αφού εξετάστηκε από ειδικούς κτηνιάτρους διαπιστώθηκε ότι τα τραύματά του ήταν τέτοια που δεν μπορούσαν να θεραπευτούν. Έτσι, αποφασίστηκε να το υποβάλουν σε ευθανασία.

Η Αθηνά Ωνάση, που αγωνίζεται με τα χρώματα της Ελλάδας, τους τελευταίους μήνες μετρούσε πολλές συμμετοχές σε αγώνες και η καριέρα της στην ιππασία έμοιαζε να έχει απογειωθεί.

econews

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου