ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Ελεφαντίνα συνάντησε μετά από 12 χρόνια την κόρη της

ελεφαντίνα-συνάντησε-μετά-από-12-χρόνια-744474

Η μητέρα ελεφαντίνα συνάντησε στο νέο της σπίτι, τον ζωολογικό κήπο της πόλης Χάλε, τόσο την κόρη της όσο και τις δύο εγγονές της.

Μια ευτυχισμένη επανένωση πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης (21/08) στο ζωολογικό κήπο της πόλης Χάλε στη Γερμανία. Ο 39χρονος θηλυκός ελέφαντας Πόρι, ο οποίος βρέθηκε σε διαφορετικούς ζωολογικούς κήπους για χρόνια, επανενώθηκε με την οικογένειά του.

Η Πόρι έχει ένα μακρύ ταξιδιωτικό βιογραφικό: γεννήθηκε άγρια στη Ζιμπάμπουε το 1981 και το 1983 μεταφέρθηκε στο ζωολογικό κήπο του Μαγδεμβούργου. Με μια στάση στη Λειψία, τελικά κατέληξε στο ζωολογικό κήπο του -ανατολικού τότε- Βερολίνου, όπου γέννησε και μεγάλωσε το πρώτο της ελεφαντάκι την Τάνα το 2001. Η Τάνα μεταφέρθηκε όμως στο ζωολογικό κήπο της πόλης Χάλε.

Τώρα, όμως, η Πόρι μεταφέρθηκε και η ίδια εκεί, όπου συνάντησε ξανά την 19χρονη πλέον κόρη της. Στο ζωολογικό κήπο της Χάλε μπορεί μάλιστα να γνωρίσει ταυτόχρονα τις δύο εγγονές της, την Ταμίκα (4 ετών) και την Ελάνι (1 έτους)!

Εικόνα από την μεταφορά της ελεφαντίνας Πόρι

Για τους επισκέπτες αυτό όμως σημαίνει ότι το σπίτι των ελεφάντων θα είναι κλειστό για τις επόμενες ημέρες ώστε να δοθεί στην οικογένεια η δυνατότητα μιας ήσυχης περιόδου εξοικείωσης.

«Οι ελεφαντίνες του Χάλε καλωσόρισαν για πρώτη φορά την Πόρι μέσω ενός διαχωριστικού πλέγματος. Η πρώτη επαφή χαρακτηριζόταν από περιέργεια, αλλά ήταν πολύ φιλική», ανακοίνωσε ο ο ζωολογικός κήπος.

Παρεμπιπτόντως, υπήρχε ήδη μια γλυκιά οικογενειακή επανένωση την περασμένη εβδομάδα: η ελεφαντίνα Πάνγια και ο γιος της Άγιο μετακόμισαν από την Χάλε στο ζωολογικό κήπο της πόλης Χόντενχάγκεν, όπου η Πάνγια επανενώθηκε με τη μητέρα της Μπίμπι.

Το νέο σπίτι της ελεφαντίνας Πόρι

«Η άφιξη της Πόρι στο Χάλε είναι ένα σημαντικό βήμα προς την σύγχρονη άποψη για το πως πρέπει να ζουν οι ελέφαντες στους ζωολογικούς κήπους. Στο μέλλον, εάν είναι δυνατόν, όλα τα κοπάδια ελεφάντων στους ευρωπαϊκούς ζωολογικούς κήπους θα πρέπει να φροντίζονται σε τέτοιες φυσικές οικογενειακές δομές. Σήμερα έχουμε φτάσει πολύ πιο κοντά σε αυτόν τον στόχο», όπως είπε ο διευθυντής του ζωολογικού κήπου του Χάλε Δρ. Ντένις Μιούλερ.

news247.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου