ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Έλουσαν με καυστικό οξύ κυνηγόσκυλο στην Κομοτηνή

έλουσαν-με-καυστικό-οξύ-κυνηγόσκυλο-σ-72823
Με ένα φρικιαστικό τρόπο βασάνισαν άγνωστοι μέχρι στιγμής δράστες ένα κυνηγόσκυλο στην Κομοτηνή, το οποίο περιέλουσαν με καυστικό οξύ προκαλώντας του σοβαρά τραύματα στο πόδι και το λαιμό.

Το σκυλί εντοπίστηκε σε ένα χωριό της Ροδόπης από μέλη της Φιλοζωικής Κομοτηνής τα οποία δεν μπορούσαν να πιστέψουν στα μάτια του αντικρίζοντας το φρικιαστικό και συνάμα εγκληματικό θέαμα. Όπως περιγράφουν οι ίδιοι, ο σκύλος ήταν φοβισμένος και έδειχνε να κουτσαίνει ενώ πολύ γρήγορα έγινε αντιληπτό πως έφερε τραύματα περιμετρικά του λαιμού του και γύρω από το αυτί, καθώς και μια βαθιά πληγή στο πόδι, όπως αναφέρει το thrakitoday.com.

Άμεσα μεταφέρθηκε σε κτηνιατρικό ιατρείο της πόλης, όπου επιβεβαιώθηκε πως το ζώο είχε κακοποιηθεί με καυστικό οξύ. «Πρόκειται για ένα φρικτό γεγονός, ένα έγκλημα» αναφέρουν οι φιλόζωοι της περιοχής, επισημαίνοντας πως μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν στοιχεία γύρω από την ταυτότητα του ή των δραστών αν και τονίζουν με πικρία πως το ζώο λογικά θα ούρλιαζε κατά τη διάρκεια της επίθεσης, χωρίς ωστόσο να το ακούσει κανείς.

Ο σκύλος νοσηλεύεται σήμερα σε κτηνιατρείο της Κομοτηνής, με την κατάστασή της υγείας του να βελτιώνεται μέρα με την μέρα, λαμβάνει βιταμίνες, φαρμακευτική αγωγή και κάνεις τοπικές πλύσεις καθημερινά. Τα μέλη της Φιλοζωική ζητούν τη βοήθεια πολιτών που μπορούν να προσφέρουν για τη νοσηλεία και ανάρρωση του σκύλου, καθώς όπως τονίζουν η βαρβαρότητα της επίθεσης που δέχθηκε καθιστά ιδιαίτερα χρονοβόρα και δαπανηρή τη θεραπεία του.

newsbeast.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου