ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Επικίνδυνο λαγόψαρο εμφανίστηκε στις ακτές της Ιεράπετρας

επικίνδυνο-λαγόψαρο-εμφανίστηκε-στι-709382

Το είδος Lagocephalus sceleratus της οικογένειας Tetraodontidae προέρχεται από την Ερυθρά Θάλασσα και περιέχει τοξίνες σε διάφορα μέρη του σώματός του

νησυχία στη νότια Κρήτη από την εμφάνιση του επικίνδυνου λαγόψαρου! Το cretalive αναφέρει χαρακτηριστικά: «Στην περιοχή της Ιεράπετρας ήδη έχουν κάνει την εμφάνισή τους. Το φαινόμενο του θερμοκηπίου με την υπερθέρμανση του πλανήτη μεταμόρφωσαν την τελευταία δεκαετία το Λιβυκό πέλαγος και ειδικά την περιοχή της Ιεράπετρας αλλά και Σητείας σε… Ινδικό Ωκεανό!

Το είδος ψαριού, λαγόψαρο, εμφανίστηκε στα ελληνικά νερά, ένα επικίνδυνο για τη Δημόσια Υγεία που όλο και αυξάνονται οι πληθυσμοί του, στις περιοχές της Ιεράπετρας, του Μακρύ Γιαλού Κρήτης, αλλά και σε άλλες περιοχές της Πελοποννήσου και των νήσων του Αιγαίου. Οι κάτοικοι της περιοχής αλλά και ειδικά οι ψαράδες ανησυχούν περισσότερο λόγω και των μεγάλων καταστροφών που προκαλούν στα αλιευτικά εργαλεία των.

Το είδος Lagocephalus sceleratus της οικογένειας Tetraodontidae προέρχεται από την Ερυθρά Θάλασσα και περιέχει τοξίνες σε διάφορα μέρη του σώματός του (π.χ. εντόσθια, δέρμα), οι οποίες είναι επικίνδυνες σε περίπτωση που καταναλωθούν από τον άνθρωπο (σε μερικές περιπτώσεις ως και θανατηφόρες) και απαγορεύεται η διάθεση του συγκεκριμένου ψαριού στην αγορά.

protothema.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου