ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Δηλητηρίασαν σκύλο στην Ερέτρια

δηλητηρίασαν-σκύλο-στην-ερέτρια-70322

Ήταν από τα πρώτα αδέσποτα που είχε περάσει από τη διαδικασία περίθαλψης του δήμου

Ένα ακόμη αποτρόπαιο περιστατικό δηλητηρίασης σκύλου, αυτή τη φορά στην Ερέτρια, βλέπει το φως της δημοσιότητας.

Τον άτυχο ζώο ήταν από τα πρώτα αδέσποτα που είχε περάσει από τη διαδικασία περισυλλογής, περίθαλψης και σήμανσης με ειδικό κολάρο στο οποίο υπάρχει η ένδειξη «Δήμος Ερέτριας».

Είχε επανενταχτεί στο φυσικό του περιβάλλον, μέσα από πρόγραμμα που έχει εφαρμόσει, στην προκειμένη περίπτωση, η Δημοτική Αρχή σε συνεργασία με τη φιλοζωική οργάνωση «Αργός», σύμφωνα με το evianews.gr.

Σε δηλώσεις της με αφορμή το περιστατικό, η δήμαρχος Αμφιτρίτη Αλημπατέ σημείωσε: «Είμαστε στην δυσάρεστη θέση να σας ενημερώσουμε για το τραγικό συμβάν της δολοφονίας ενός σκύλου στην πόλη μας. Η απάνθρωπη αυτή ενέργεια της δηλητηρίασης του άτυχου ζώου, μας θλίβει βαθύτατα, μας προβληματίζει και την καταδικάζουμε απερίφραστα.

Καλούμε λοιπόν όλους να καταδικάσουν τέτοια περιστατικά βασανισμού και εξόντωσης των ζώων και να συνδράμουν με κάθε τρόπο στην εξάλειψη τέτοιων φαινομένων.

Ερωτηματικά τέλος εγείρονται για την χρονική συγκυρία του συμβάντος, αφού για πρώτη φορά αντιμετωπίζεται αποτελεσματικά το χρονίζον πρόβλημα των αδέσποτων ζώων με συντονισμένες δράσεις Δημοτικής Αρχής και Φορέων».

newsbeast.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου