ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Φιλόζωοι κατά παπάδων για αρνί δεμένο σε εκκλησία

φιλόζωοι-κατά-παπάδων-για-αρνί-δεμένο-571043

Μόνο χαρμόσυνο δεν ήταν το κλίμα το βράδυ της Ανάστασης σε ενορία της Πάτρας, καθώς ξέσπασε “πόλεμος” μεταξύ φιλόζωων και ιερέων για τα…μάτια ενός αρνιού, το οποίο επρόκειτο να δοθεί, κατόπιν κλήρωσης, σε μια οικογένεια.

Το απίστευτο κι όμως αληθινό περιστατικό διαδραματίστηκε στον ιερό ναό του Αποστόλου Παύλου, στην αχαϊκή πρωτεύουσα. Λίγες ώρες πριν την Ανάσταση ιερέας έδεσε σε μια εξέδρα, που είχε στηθεί στον περίβολο, ένα ζωντανό αρνί, το οποίο θα προσφερόταν σε μια τυχερή οικογένεια. Να σημειωθεί ότι η κίνηση αυτή αποτελεί έθιμο, καθώς τηρείται εδώ και δεκαετίες από την συγκεκριμένη εκκλησία.

Αυτή τη φορά όμως προκάλεσε την αντίδραση των φιλόζωων, οι οποίοι έκαναν λόγο για απαράδεκτο έθιμο και ενημέρωσαν σχετικά την αστυνομία, κατηγορώντας τους ιερείς για έκθεση ζώου, που ισοδυναμεί με κακοποίηση. Μάλιστα, επειδή η προσφορά του αρνιού γίνεται δημόσια, κατήγγειλαν ότι δεν πρέπει να δίνεται ένα τέτοιο παράδειγμα με χαρακτηριστικά “show” σε μικρά παιδιά που θα έδιναν το παρών στη λειτουργία της Ανάστασης.

Το επεισόδιο έληξε μετά από αρκετή ώρα και ενώ οι φιλόζωοι ήταν αποφασισμένοι να καταθέσουν μηνύσεις. Για την ιστορία, το αρνί κατέληξε σε μια τυχερή οικογένεια.

Πληροφορίες από patrastimes.gr και dete.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου