ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Διεθνές βραβείο στη Λίλη Βενιζέλου για την προστασία των θαλασσίων χελωνών

διεθνές-βραβείο-στη-λίλη-βενιζέλου-γι-546438

Το βραβείο επιτεύγματος ζωής (Lifetime Achievement Award) απένειμε ο Διεθνής Σύλλογος για τη Θαλάσσια Χελώνα (ISTS) στην πρόεδρο και ιδρυτή του MEDASSET κυρία Λίλη Βενιζέλου, ως αναγνώριση επιτευγμάτων για τη μελέτη και την προστασία της θαλάσσιας χελώνας.

Η βράβευση έγινε στη διάρκεια του 35ου Διεθνούς Συμποσίου για τις Θαλάσσιες Χελώνες, το οποίο πραγματοποιήθηκε στην Τουρκία (Ντάλαμαν, 18-25 Απριλίου 2015).

Το βραβείο έρχεται ως επιστέγασμα των προσπαθειών της κυρίας Βενιζέλου, εδώ και 32 χρόνια για την προστασία των θαλάσσιων χελωνών σε όλη τη Μεσόγειο. Αποτελεί τη σημαντικότερη διάκριση στον τομέα της προστασίας της θαλάσσιας χελώνας και απονέμεται από επιτροπή που εκπροσωπεί την παγκόσμια κοινότητα ειδικών στη βιολογία και τη διατήρηση των ευάλωτων αυτών ειδών.

«Σαν Ελληνίδα με τιμά ιδιαίτερα αυτή η αναγνώριση καθώς όλα αυτά τα χρόνια το MEDASSET και εγώ δώσαμε σημαντικές μάχες τόσο στην Ελλάδα όσο και σε όλη τη Μεσόγειο για την επιβίωση του απειλούμενου αυτού είδους σε ένα περιβάλλον όπου η ανθρώπινη δραστηριότητα και απληστία αγνοεί το δικαίωμα ύπαρξης των υπολοίπων μορφών ζωής», ανέφερε η κυρία Βενιζέλου.

tovima.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου