ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Λίστα με τις “πράσινες” εταιρίες

λίστα-με-τις-πράσινες-εταιρίες-851206

Η Greenpeace “βαθμολογεί” τις εταιρίες τεχνολογίας

  

Μεγαλύτερο σεβασμό για το περιβάλλον φαίνεται ότι έχουν οι κατασκευαστές κινητών τηλεφώνων απ’ ό,τι οι κατασκευαστές ηλεκτρονικών υπολογιστών και παιχνιδιών, σύμφωνα με την Greenpeace. Η οικολογική οργάνωση παρουσίασε την τριμηνιαία έκθεσή της, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου από την Ακιχαμπάρα, την «ηλεκτρική συνοικία» του Τόκιο.

Στην εν λόγω έκθεση κατατάσσονται 18 μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες πληροφορικής, τηλεπικοινωνιών και ηλεκτρονικών, από την «πιο πράσινη» έως εκείνη με την χειρότερη «οικολογική συνείδηση». Η Greenpeace διευκρινίζει ότι για την κατάρτιση της λίστας χρησιμοποίησε τρία κριτήρια: τη χρήση επικίνδυνων ουσιών στα προϊόντα, την ανακύκλωση των άχρηστων υλικών ή προϊόντων και τη μείωση των συνεπειών στο περιβάλλον από την κατασκευαστική τους δραστηριότητα. Στην κορυφή της κατάταξης βρίσκεται η φινλανδική εταιρεία κινητής τηλεφωνίας Nokia, την οποία η Greenpeace επαινεί για την απόφασή της να καταργήσει τα νέα προϊόντα της που περιείχαν χημικές ουσίες επιβλαβείς για το περιβάλλον και επικίνδυνες για τον ανθρώπινο οργανισμό, όπως το βρώμιο, το χλώριο και το τριοξείδιο του αντιμονίου. Δεύτερη έρχεται η Sony Ericsson, ακολουθούμενη από την ολλανδική Philips και την αμερικανική Motorola.

Τελευταία στην λίστα έρχεται η ιαπωνική εταιρεία ηλεκτρονικών παιχνιδιών Nintendo, η οποία παίρνει μηδέν στη χρήση ανακυκλώσιμων υλικών και την ανακύκλωση των αποβλήτων. Ο ιαπωνικός όμιλος συστημάτων πληροφορικής Fujitsu, η αμερικανική Microsoft και η κινεζική Lenovo καταλαμβάνουν αντίστοιχα την 15η, 16η και 17η θέση, συμπληρώνοντας έτσι την άσχημη εικόνα που δίνει στο σύνολό του ο τομέας της πληροφορικής, σύμφωνα με την Greenpeace.

 

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου