ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Οι μπάλες πάγου της λίμνης του Μίτσιγκαν

οι-μπάλες-πάγου-της-λίμνης-του-μίτσιγκ-504116

Το πρωτοφανές κύμα ψύχους που πλήττει την βόρεια Αμερική και που σύμφωνα με τους μετεωρολόγους έχει προκληθεί από την ανώμαλη επιμήκυνση της πολικής δίνης προς το νότο, προκάλεσε ένα μοναδικό φυσικό φαινόμενο στη λίμνη του Μίτσιγκαν.

Εκατοντάδες παγωμένες σφαίρες δημιουργήθηκαν από το πολικό ψύχος, φτιάχνοντας ένα τοπίο που μοιάζει με καλλιτεχνική δημιουργία.

Οι μπάλες από πάγο είναι ένα φαινόμενο που έχει σημειωθεί και παλαιότερα στην λίμνη, αφού σύμφωνα με τα Μέσα της περιοχής, παρατηρείται σχεδόν κάθε χρόνο όταν οι θερμοκρασίες πέφτουν κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

Αυτές τις μέρες που σε αρκετές περιοχές της Αμερικής και του Καναδά οι θερμοκρασίες έπεσαν ακόμα και 50 βαθμούς κάτω από το μηδέν, το φυσικό φαινόμενο επαναλήφθηκε.

Η επιφάνεια της λίμνης παγώνει, και λόγω των ισχυρών ανέμων τα κύματα σπάνε τον πάγο σε μεγάλα κομμάτια, τα οποία κυλώντας μέχρι τις ακτές της λίμνης γίνονται σφαιρικά δημιουργώντας τις εικόνες που ακολουθούν.

Δείτε το εντυπωσιακό βίντεο που γυρίστηκε στη περιοχή Glen Arbor, στην πολιτεία του Μίτσιγκαν όπου φαίνονται οι μπάλες από πάγο που παρασύρθηκαν στις ακτές από τα παγωμένα κύματα των τελευταίων ημερών.

newsbeast.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου