ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Γοριλάκι ήρθε στον κόσμο με καισαρική (εικόνες)

γοριλάκι-ήρθε-στον-κόσμο-με-καισαρική-46809

Ένα πρωτοφανές περιστατικό είχαν οι κτηνίατροι στον ζωολογικό κήπο του Bristol, όταν αναγκάστηκαν να κάνουν καισαρική σε έναν άρρωστο γορίλα για να σώσουν το μωρό του.

Η Κέρα αρρώστησε βαριά πριν ένα μήνα και μεταφέρθηκε αμέσως στον ζωολογικό τύπο, ώστε να σώσουν εκείνη και το μωρό της.

Το μικρό γοριλάκι ονομάζεται Afia και ήρθε στον κόσμο πριν 7 εβδομάδες. Οι πρώτες φωτογραφίες του από το μαιευτήριο ζώων είναι εντυπωσιακές, με την Afia να κάνει νάζια, βγάζοντας έξω τη γλώσσα της και να χαλαρώνει στην αγκαλιά των εκπαιδευτών της.

Μετά την καισαρική, μητέρα και κόρη βρίσκονται υπό παρακολούθηση στον ζωολογικό κήπο, μέχρι η Κέρα να απαλλαγεί εντελώς από την αναιμία που την ταλαιπώρησε και η Αφία να μεγαλώσει λίγο ακόμη, ώστε να επιστρέψουν και οι δύο στο σπίτι τους.

Οι ειδικοί, ωστόσο δεν είναι απολύτως σίγουροι, αν μετά την καισαρική η μητέρα-γορίλας θα αναγνωρίσει το μωρό της, αν και εκτιμούν πως το μητρικό της ένστικτο στο τέλος θα επικρατήσει.

Η υπεύθυνη του ζωολογικού κήπου του Μπρίστολ, Lynsey Bugg, δήλωσε: «Είμαστε ενθουσιασμένοι που τώρα είμαστε σε θέση να φωνάζουμε το γοριλάκι με το όνομά του και γι΄ αυτό θα ήθελα να ευχαριστήσω το εθελοντές που μας βοηθήσαν να το επιλέξουμε.

Οι καλύτεροι κτηνίατροι της περιοχής κλήθηκαν να αντιδράσουν γρήγορα στο περιστατικό, καθώς οι γορίλες πλέον αποτελούν είδος προς εξαφάνιση.

Όπως και να έχει η 11χρονη Κέρα έφερε στον κόσμο ένα πανέμορφο γοριλάκι, το οποίο έχει γίνει η συμπάθεια τόσο των μελών του ζωολογικού κήπου, όσο και όσων την βλέπουν από τις φωτογραφίες.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου