ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Ο Ιούλιος του 2015 ο θερμότερος στα χρονικά

ο-ιούλιος-του-2015-ο-θερμότερος-στα-χρονικ-370393

Ο Ιούλιος του 2015 ήταν ο πιο θερμός μήνας που έχει καταγραφεί ποτέ στη Γη από το 1880 που τηρούνται μετεωρολογικά δεδομένα, ενώ το και το έτος που διανύουμε είναι συνολικά το πιο ζεστό σύμφωνα με στοιχεία της Εθνικής Υπηρεσίας Ωκεανών και Ατμόσφαιρας των ΗΠΑ (NOAA).

Στη μηνιαία της έκθεση για το παγκόσμιο κλίμα η NOAA σχολίασε ότι σε πολλές χερσαίες περιοχές και ωκεανούς εκδηλώθηκαν καύσωνες.

Η μέση θερμοκρασία τον Ιούλιο έφτασε τους 16,61 βαθμούς Κελσίου και ήταν υψηλότερη κατά 0,08 βαθμούς Κελσίου από τον τέως θερμότερο Ιούλιο, εκείνον του 1998.

Σε επίπεδο επταμήνου, η μέση παγκόσμια θερμοκρασία ήταν κατά 0,85 βαθμούς Κελσίου υψηλότερη από τον μέσο όρο του 20ου αιώνα.

Οι ανακοινώσεις της NOAA έρχονται μόλις τρεις μήνες πριν τη Διάσκεψη για το Κλίμα των Ηνωμένων Εθνών που θα λάβει χώρα στο Παρίσι το Δεκέμβριο.

Ένας από τους στόχους της διάσκεψης είναι να σταματήσει η παγκόσμια θερμοκρασία να ανεβαίνει περισσότερο από 2 βαθμούς Κελσίου πάνω από τα προβιομηχανικά επίπεδα. Αυτό είναι το θεωρητικό όριο πάνω από το οποίο οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής θα καταστούν μη αναστρέψιμες με πλημμύρες, ξηρασίες, τυφώνες και άνοδο της στάθμης των ωκεανών.

Η ΝΟΑΑ κατονομάζει ως κύρια αιτία της αύξησης της παγκόσμιας θερμοκρασίας την καύση ορυκτών καυσίμων στην ηλεκτροπαραγωγή, τη μεταποίηση και τις μεταφορές.

econews

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου