ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Το τρομακτικό χέλι που ρουφάει αίμα εντοπίστηκε έπειτα από 20 χρόνια

το-τρομακτικό-χέλι-που-ρουφάει-αίμα-εν-338269

Το τρομακτικό χέλι που ρουφάει αίμα, ενώ έχει μια σειρά από δόντια που γυρίζουν, εντοπίστηκε έπειτα από 20 χρόνια ερευνών.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα The Sun, ο ξεναγός Sean Blocksidge, βρήκε έξι από τα εν λόγω χέλια, που η επίσημη ονομασία τους είναι στα ελληνικά Πετρομυζοντόμορφα.


Τα παράξενα πλάσματα χωρίς γνάθο εξελίχθηκαν πριν από εκατομμύρια χρόνια και έχουν σώματα χωρίς λέπια, επιμήκη καθώς και ένα ειδικό στόμα γνωστό ως “sucker” δηλαδή στα ελληνικά ρουφήχτρα.

Έχουν τη φήμη ότι καταβροχθίζουν το αίμα του θηράματός τους, δίνοντάς τους το παρατσούκλι του «ψαριού βαμπίρ».

Ο 49χρονος ξεναγός, είχε ακούσει τοπικούς θρύλους για τον ποταμό Μάργκαρετ της Αυστραλίας, σχετικά με τα άπιαστα αυτά πλάσματα, που μετανάστευαν στους τοπικούς καταρράκτες, αλλά αν και τοπικές ομάδες έκαναν έρευνες, κανείς δεν είχε δει κάποιο τα τελευταία 20 χρόνια.

Συνέκρινε την ακατάπαυστη αναζήτησή του με την αναζήτηση ενός «γιέτι ή του τέρατος του Λοχ Νες» – και δεν μπορούσε να πιστέψει την τύχη του όταν εντόπισε μισή ντουζίνα.

“Ήταν ένα είδος σουρεαλιστικής στιγμής. Είχα ακούσει τόσες πολλές ιστορίες από τους παλιούς για το πώς τα χέλια συνήθιζαν να μεταναστεύουν κατά χιλιάδες στους καταρράκτες”, εξήγησε ο Αυστραλός.

 

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου