ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Ανάπηρο θα μείνει αρκουδάκι που περιθάλπει ο Αρκτούρος

ανάπηρο-θα-μείνει-αρκουδάκι-που-περιθ-248002

Ένα ορφανό αρκουδάκι με κάταγμα στη λεκάνη που περιθάλπει ο Αρκτούρος από τον Ιούλιο θα μείνει τελικά ανάπηρο.

Πρόκειται για τον Ushko, τον οποίο είχε βρει τραυματισμένο το καλοκαίρι περιβαλλοντική οργάνωση της ΠΓΔΜ και ζήτησε από τον Αρκτούρο να αναλάβει τη φροντίδα και την αποκατάστασή του.

Το μόλις λίγων μηνών αρκουδάκι είχε μεταφερθεί στην Κτηνιατρική Σχολή του ΑΠΘ. Ο τραυματισμός του δεν του επιτρέπει να περπατάει καλά και έτσι αναγκάζεται να σέρνει τα πισινά του πόδια.

Ο Ushko φιλοξενήθηκε στις εγκαταστάσεις του Αρκτούρου, στις Αγραπιδιές Φλώρινας, σε πολύ μικρό χώρο ώστε να περιοριστούν οι κινήσεις του και να επιτευχθεί η συγκόλληση των οστών στη λεκάνη.

Όμως, παρά την προσπάθεια που έγινε σε συνεργασία με την Κτηνιατρική Σχολή του ΑΠΘ, το αρκουδάκι δεν μπόρεσε να ξεπεράσει τον σοβαρό τραυματισμό που ουσιαστικά το έχει αφήσει παράλυτο από τη μέση και κάτω και έτσι ο η οργάνωση προτίθεται πλέον να διαμορφώσει ένα χώρο προσαρμοσμένο στις ανάγκες του ώστε να ανταποκρίνεται στην καθημερινότητά του.

«Θα πρέπει να διαμορφώσουμε έναν χώρο με ανάλογο πάτωμα, ώστε να ελαχιστοποιήσουμε την τριβή στο σώμα του Ushko» εξήγησε στο ΑΜΠΕ ο Πάνος Στεφάνου από τον Αρκτούρο.

Η οργάνωση ζητά από τον κόσμο να βοηθήσει στη φροντίδα του ζώου με μια δωρεά σε έναν από τους παρακάτω τραπεζικούς λογαριασμούς:

ΕΘΝΙΚΗ Τράπεζα:IBAN No. GR6901102100000021048106351, ALPHA BANK: IBAN No. GR4101407040704002002002926 και Τράπεζα ΠΕΙΡΑΙΩΣ: IBAN No. GR7001722380005238003349718.

Ο κ. Στεφάνου αναφέρθηκε επίσης και στην λύση που προτάθηκε για το αρκουδάκι και αφορά τα ειδικά καροτσάκια που κατασκευάζονται για να βοηθήσουν στο περπάτημα τα ανάπηρα σκυλιά.

«Ένα σκυλί σταματά να αναπτύσσεται μετά από 10-11 μήνες, κάτι που όμως δεν συμβαίνει με τις αρκούδες, αφού 2 χρονών είναι ακόμα ανήλικες», διευκρίνισε.

Πάντως, παρά το πρόβλημα υγείας, ο Ushko είναι πολύ ορεξάτος και παιχνιδιάρης και έχει προσαρμοστεί στην κατάστασή του, χρησιμοποιώντας περισσότερο τα μπροστινά του πόδια.

naftemporiki.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου