ΛΑΡΙΣΑ

Καρναβαλιστές βασάνισαν μέχρι θανάτου κότες στον Τύρναβο

καρναβαλιστές-βασάνισαν-μέχρι-θανάτ-245068

Η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία εκφράζει τον αποτροπιασμό της για τα γεγονότα στο “Κανιβάλ“, όπως χαρακτηρίζει το καρναβάλι που διοργάνωσε ο Δήμος Τυρνάβου.

Κι αυτό διότι, σύμφωνα με καταγγελίες παρευρισκομένων βασανίστηκαν μέχρι θανάτου πουλερικά από νεαρούς μετέχοντες σε αυτό.

Η Ομοσπονδία ενημερώθηκε αμέσως από το Φιλοζωικό Σωματείο Λάρισας-Animal A.L. και προχώρησε σε νομικές ενέργειες, ώστε να ανακαλυφθούν οι υπαίτιοι, να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη και να επιβληθεί προς πάσα κατεύθυνση το διοικητικό πρόστιμο των 30.000 Ευρώ που προβλέπεται σε αυτές τις περιπτώσεις βάσει των νόμων 4039/12 και 4235/14.

Καλεί δε τις αρμόδιες αστυνομικές και εισαγγελικές αρχές να αξιοποιήσουν το αποδεικτικό υλικό που κυκλοφορεί ευρέως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και να προχωρήσουν άμεσα και χωρίς παλινωδίες στα νόμιμα μέτρα κατά των διοργανωτών του Καρναβαλιού και των ατόμων που προέβησαν σε αυτή την πράξη.

Καλεί τέλος τους γονείς και τους δάσκαλους να προβληματιστούν έντονα γι’ αυτή την τόσο σκληρή και παραβατική συμπεριφορά των νεαρών.

“Έχει αποδειχτεί τόσο στην επιστήμη της εγκληματολογίας όσο και της ψυχολογίας ότι τα άτομα αυτά πολύ εύκολα μπορούν να περάσουν από το στάδιο της κακοποίησης ζώων σε αυτό της κακοποίησης ανθρώπων” αναφέρει η Ομοσπονδία.

econews.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου