ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Πίλινγκ: Καθαρίζει το πρόσωπο, βρομίζει τα ύδατα

πίλινγκ-καθαρίζει-το-πρόσωπο-βρομίζε-220041

Η Νέα Υόρκη και η Καλιφόρνια θα είναι οι πρώτες δύο αμερικανικές πολιτείες που θα απαγορεύσουν μικροσφαιρίδια σε καλλυντικά.

Τα μικροσκοπικά κομμάτια πλαστικού που συμπεριλαμβάνονται σε προϊόντα φροντίδας προσώπου και σώματος, μπορεί να βοηθούν στην απολέπιση του δέρματος, αλλά κάνουν τεράστιο κακό στο περιβάλλον. Τα ξεπλένουμε από το πρόσωπο, περνούν από τον νιπτήρα και καταλήγουν σε λίμνες, ποτάμια, θάλασσες και ωκεανούς. Μόλις φτάσουν στο υδάτινο περιβάλλον, απορροφούνται από τα ψάρια και άλλα είδη άγριας ζωής.

Στην Καλιφόρνια έχει προταθεί να απαγορευτούν όλα τα προϊόντα που περιέχουν μικροσφαιρίδια, ενώ στη Νέα Υόρκη έχουν προχωρήσει ακόμα περισσότερο νομοθετικά. Το προτεινόμενο νομοσχέδιο απαγορεύει όχι μόνο την πώληση των προϊόντων αυτών, αλλά και την παραγωγή, την παρασκευή και τη διανομή των καλλυντικών που περιέχουν πλαστικά μεγέθους 5 χιλιοστών ή μικρότερα.

Αρκετοί κατασκευαστές έχουν ήδη δεσμευτεί για την αφαίρεση μικροσφαιριδίων από τα προϊόντα τους, συμπεριλαμβανομένων των The Body Shop, Johnson & Johnson και Unilever.

Πάντως, υπάρχουν αρκετοί εναλλακτικοί τρόποι τα προϊόντα καθαρισμού προσώπου και σώματος να είναι αποτελεσματικά στην απολέπιση. Τα φασόλια, το κακάο και τα κουκούτσια βερίκοκου είναι μόνο μερικά από τα συστατικά που θα μπορούσαν να αντικαταστήσουν τα κομμάτια πλαστικού.

Μέχρι οι παραγωγοί να αρχίσουν να χρησιμοποιούν τις εναλλακτικές αυτές λύσεις στα προϊόντα ομορφιάς, αν θέλετε να αποφύγετε το πλαστικό σκραμπ προσώπου, προσέξτε τις ετικέτες που γράφουν ότι το προϊόν εμπεριέχει πολυαιθυλένιο ή πολυπροπυλένιο.

econews.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου