ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Η ζωή, το ορφανό αρκουδάκι, ετοιμάζεται για την επιστροφή στη φύση

η-ζωή-το-ορφανό-αρκουδάκι-ετοιμάζεται-1915

Πολύ θετικά εξελίσσεται η διαδικασία επανένταξης της μικρής Ζωής στην«οικογένεια» του Αρκτούρου. Το ορφανό αρκουδάκι ανταποκρίνεται πολύ καλά στο πρόγραμμα και ήδη έχει παρουσιάσει τη συμπεριφορά που επιθυμεί η επιστημονική ομάδα του Αρκτούρου. Πλέον η Ζωή είναι τελείως ανεξάρτητη και αποφεύγει την ανθρώπινη παρουσία.

Η διατροφή της προσομοιάζει αυτή των αρκούδων που ζουν ελεύθερες στη φύση. Αυτή την περίοδο τρέφεται με αρκετούς καρπούς εποχής (κάστανα, καρύδια, βελανίδια), και έχει ξεκινήσει και η διαδικασία πάχυνσης, δηλαδή ο διπλασιασμός της ποσότητας τροφής προκειμένου να πετύχουμε τον χειμέριο ύπνο. Επιπλέον η Ζωή τρώει μήλα, ακτινίδια και λαχανικά. Σημαντικό είναι επίσης ότι τρώει έντομα και μυρμήγκια που είναι χαρακτηριστικό των αρκούδων στη φύση.

Παράλληλα οι φροντιστές της έχουν ήδη εντοπίσει σε κάποια σημεία του χώρου που ζει ότι έχει κάνει ήδη τις πρώτες απόπειρες σκαψίματος για την κατασκευή φυσικής φωλιάς για το χειμώνα, κάτι που είναι πολύ σημαντικό αφού αποδεικνύει πως λειτουργεί το ένστικτό της, παρόλο που δεν το διδάχτηκε.

Newsroom ΔΟΛ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου