ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ούτε τα προσχήματα δεν κρατούν υποψήφιοι

ούτε-τα-προσχήματα-δεν-κρατούν-υποψήφ-993865

Καθηγητές πρώτης βαθμίδας εν ενεργεία και πρώην, διδάσκοντες, μέλη του ειδικού εκπαιδευτικού προσωπικού, μέλη του ειδικού τεχνικού εργαστηριακού προσωπικού αλλά και εργαζόμενοι με θέσεις ευθύνης στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, όλοι τους υποψήφιοι με τον συνδυασμό του Νίκου Παπαπέτρου, είναι αυτοί που υπέγραψαν την επιστολή που διακινήθηκε μαζικά προς όλα τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας.

Πρόκειται για μία επιστολή με πολιτικό περιεχόμενο, ενόψει των δημοτικών εκλογών στον Βόλο, τον ερχόμενο Οκτώβριο, που διακινήθηκε από μέλη που έχουν πρόσβαση στα συστήματα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Μεταξύ των παραληπτών και φοιτητές, κάποιοι εκ των οποίων έχουν άμεση εξάρτηση με υποψηφίους είτε σε επίπεδο μαθημάτων είτε σε επίπεδο εκπόνησης ερευνητικών και άλλων προγραμμάτων.

Όχι, δεν υπάρχουν ψευδαισθήσεις ότι μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας περιορίζονται στο επιστημονικό τους έργο. Και φυσικά είναι θεμιτό να έχουν πολιτικές θέσεις και απόψεις, να πολιτεύονται και να διεκδικούν ρόλους σε κάθε πεδίο άσκησης πολιτικής εξουσίας.

Άλλο όμως αυτό και άλλο να μην τηρούνται ούτε τα προσχήματα και να χρησιμοποιούνται μέσα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας για τη προεκλογική τους εκστρατεία, που μάλιστα έχει αποδέκτες και φοιτητές.

Αναμένεται το αποτέλεσμα της νομικής διερεύνησης που ζήτησε ο πρύτανης του Π.Θ., Χαράλαμπος Μπιλλίνης.

Ε.Χ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου