ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Σκόνη παντού, χωρίς μετρήσεις και ενημέρωση

σκόνη-παντού-χωρίς-μετρήσεις-και-ενημ-993089

Σε σύννεφα σκόνης, μετά τη λάσπη που στέγνωσε, ξυπνά καθημερινά ο Βόλος και η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική. Κανένας όμως αρμόδιος φορέας δεν έχει ενημερώσει για πιθανούς κινδύνους στη δημόσια υγεία ούτε έχει δώσει οδηγίες για τη λήψη προληπτικών μέτρων για τις ευπαθείς ομάδες. Το Υπουργείο Υγείας καθημερινά ενημερώνει για περιστατικά λοιμώξεων του ανώτερου αναπνευστικού, ωστόσο από την Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας, δεν υπάρχει καν ενημέρωση για τους σταθμούς μέτρησης των αιωρούμενων σωματιδίων.

Από τη Δευτέρα, ο Δήμος Βόλου έχει βγει με μηχανήματα για την απομάκρυνση των τόνων λάσπης που κάλυψαν την πόλη, μετά τις καταστροφικές πλημμύρες και το πλύσιμο των δρόμων. Ζήτησε δε από τους δημότες να κάνουν υπομονή 15- 20 ημέρες μέχρι να ολοκληρωθούν οι εργασίες καθαριότητας.

Στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας, ο σταθμός καταγραφής της ατμοσφαιρικής ρύπανσης δεν έχει ενημερωθεί από τον περασμένο Μάρτιο. Αγνωστο, αν καν λειτουργεί κι αν γίνονται μετρήσεις στην πόλη που «πνίγεται» από τη σκόνη.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου