ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Τι θα γίνει εσωκομματικά στον ΣΥΡΙΖΑ

τι-θα-γίνει-εσωκομματικά-στον-συριζα-992687

Οσα στελέχη του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ ρωτήθηκαν χθες από τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ αν θα αναβληθούν ξανά οι εσωκομματικές εκλογές – με δεδομένο ότι στη Θεσσαλία αυτό είναι αδύνατο τεχνικά και όχι μόνο – δεν ήταν σε θέση να απαντήσουν.

Υποτίθεται ότι η αναβολή της περασμένης Κυριακής κρίθηκε επιβεβλημένη λόγω των καταστροφικών πλημμυρών στη Θεσσαλία, αλλά δεν υπάρχει, με τα σημερινά δεδομένα, σενάριο προς εξέταση για μη διεξαγωγή του πρώτου γύρου στις 17 Σεπτεμβρίου.

«Με όσα ξέρουμε μέχρι τώρα η διαδικασία για την εκλογή του νέου ή νέας προέδρου στο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα γίνει κανονικά» λένε οι περισσότεροι.

Βέβαια κανείς δεν αποκλείει έστω και ως μικρή πιθανότητα το ενδεχόμενο νέας αναβολής, αν και για κάτι τέτοιο θα πρέπει να συμφωνήσουν όλοι οι υποψήφιοι αφενός και αφετέρου να βρεθεί μια συμβιβαστική λύση, τεχνική και πολιτική, για το τι θα γίνει με την περίπτωση της Θεσσαλίας. Και αυτό διότι με όσα συμβαίνουν στην περιοχή είναι απίθανο να στηθούν κάλπες. Ποιόν τρόπο θα βρούνε τώρα ώστε να είναι νομιμοποιημένη μία τέτοια διαδικασία, χωρίς τη συμμετοχή μίας ολόκληρης περιφέρειας, μένει να το δούμε.

Β.Κ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου