ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Με ξένα κόλλυβα…

με-ξένα-κόλλυβα-904887

Με ξένα κόλλυβα…

Ζήλεψε τον ρόλο του Γκρούεζα… στη γνωστή ελληνική ταινία με τον Μαυρογιαλούρο, ξεπατικώνει ό,τι κονδύλι υπογράφεται από όποιο υπουργείο και σπεύδει να το «υιοθετήσει». Πότε θα καταλάβει ότι με «ξένα κόλλυβα μνημόσυνο δεν γίνεται;». Χρονιάρες μέρες «να θέλεις να αγιάσεις και να μην μπορείς», που λέει και ο λαός. Β.Κ.

Δεν είναι πολλά τα σενάρια

Το δεδομένο, που έχουμε αυτή τη στιγμή, είναι ότι οι επόμενες εθνικές εκλογές θα διενεργηθούν με απλή αναλογική και ότι, όπως δείχνουν σήμερα τα πράγματα, η αυτοδυναμία είναι θεωρητικά δύσκολο να επιτευχθεί. Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο εκείνος που θα πιεστεί περισσότερο από όλους είναι ο Νίκος Ανδρουλάκης. Αν ο πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής δεν συναινέσει, ανάλογα με το εκλογικό αποτέλεσμα, είτε σε κυβέρνηση ΝΔ – ΚΙΝΑΛ με πρωθυπουργό τον Κ. Μητσοτάκη, είτε σε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΚΙΝΑΛ με πρωθυπουργό τον Αλ. Τσίπρα, ένα μόνο σενάριο υπάρχει. Να συγκροτηθεί κυβέρνηση ειδικού σκοπού των τριών κομμάτων (ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ – ΚΙΝΑΛ). Σε μία τέτοια περίπτωση δεν είναι σίγουρο ότι ο Κ. Μητσοτάκης ή ο Αλ. Τσίπρας θα είναι πρόθυμοι να ηγηθούν. Το ξέρει ο Ν. Ανδρουλάκης για αυτό και έθεσε το ζήτημα. Προεκλογικά, γιατί μετεκλογικά ο καθένας μιλά αλλιώς.

Β.Κ.

Αντιπαραθέσεις

Ανεξαρτήτως τι έπραξε ως πρωθυπουργός, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρας έχει απόλυτο δίκιο στις επισημάνσεις του, οι οποίες κινούνται στο πλαίσιο της λογικής, σχετικά με τα οξυμένα προβλήματα, που αντιμετωπίζουν οι πολίτες από τις ανατιμήσεις, καθώς πράγματι μισθοί και συντάξεις δεν φτάνουν για να βγει ο μήνας. Ωστόσο, αντί για πολιτική απάντηση από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γ. Οικονόμου, εισέπραξε τη σύσταση, ούτε λίγο, ούτε πολύ, ότι πασχαλιάτικα δεν επιβάλλονται αντιπαραθέσεις. Οι πολίτες, όμως, στη συντριπτική τους τουλάχιστον πλειονότητα, ούτε Πάσχα μπορούν να κάνουν, ούτε πασχαλιάτικα επιβάλλεται να παλεύουν να τα βγάζουν πέρα. Καλές οι συστάσεις, αλλά καλύτερες οι γενναίες πολιτικές αποφάσεις για την ουσιαστική στήριξη των πολιτών.

Β.ΚΑΡ.

Αχίλλειος πτέρνα

Με ανυπομονησία περιμένουν την έλευση των υδροπλάνων στη Σκόπελο και την Αλόννησο, έχοντας τη βεβαιότητα ότι θα δοθεί ώθηση στην ανάπτυξη των νησιών και πολύ περισσότερο στην εξυπηρέτηση των κατοίκων. Στον εκσυγχρονισμό των μέσων μεταφοράς στρέφουν το βλέμμα οι φορείς των νησιών, με γραφειοκρατία, ωστόσο, να αποτελεί την αχίλλειο πτέρνα για κάθε μεγάλη προσπάθεια. Πέρασε από πολλές Συμπληγάδες το φιλόδοξο εγχείρημα, μέχρι να φτάσει στην τελική ευθεία, με τη γραφειοκρατία, που θεωρητικά έχει αντιμετωπιστεί, στην πράξη να αποτελεί το μόνιμο εμπόδιο.

Γ.Υ.

Ανταλλαγή «πυρών»

Τεταμένο το κλίμα ανάμεσα στη δημοτική αρχή Σκοπέλου και τη μείζονα αντιπολίτευση, με ένθεν και ένθεν «πυρά», περί έργων, λόγων και προτάσεων, να ανταλλάσσουν οι επικεφαλής. Για απουσία προτάσεων κατηγορεί τον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Δημήτρη Ευσταθίου ο δήμαρχος Σκοπέλου Σταμάτης Περίσσης, με τον πρώτο να απαντά, κατηγορώντας τον δήμαρχο για «χρεοκοπημένη ρητορική». Η συνέχεια αναμένεται να δοθεί στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου, με την αυλαία της προεκλογικής περιόδου να έχει ανοίξει στο νησί, όπως όλα δείχνουν.

Γ.Υ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου