ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Η επιστήμη

η-επιστήμη-902775

Κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορονοϊού, πολλές φορές παρενέβη ο διακεκριμένος Βολιώτης επιστήμονας Κωνσταντίνος Γουργουλιάνης για να ενημερώσει. Ήταν ένα θέμα που το γνωρίζει και με πολύ μεγάλη χαρά συνέβαλε στην έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση της κοινής γνώμης.

Επειδή όμως σέβεται την επιστήμη του με μία ανάρτησή του στην προσωπική του σελίδα στο Facebook, βάζει τα πράγματα στη θέση τους αναφορικά με την ευλογιά των πιθήκων και την επικοινωνία της επιστήμης.

Γράφει λοιπόν:Οι συνεργάτες της κλινικής μας μετά από δύο χρόνια νοσηλείας ασθενών με κορονοιό, μελετώντας καθημερινά τη σχετική διεθνή βιβλιογραφία και ασκώντας την ειδικότητα της Πνευμονολογίας που ιστορικά συνδέεται με μια άλλη μεταδοτική λοιμώδη νόσο τη φυματίωση, αναζητούν τις βεβαιότητες για την πορεία της πανδημίας μέσα από τη εμπειρία και γνώση.

Τις τελευταίες ημέρες, στις δικαιολογημένες ερωτήσεις των δημοσιογράφων για την ευλογιά, τις ηπατίτιδες, και τις πιθανές νέες πανδημίες , κάποιοι «επιστήμονες» απαντούν με ευκολία, χωρίς εμπειρία και ίσως επαρκείς γνώσεις , σκορπώντας και πάλι αβεβαιότητες.

Τελειώνοντας δηλώνω υπεύθυνα, ότι το μόνο κοινό που έχω με την ευλογιά των πιθήκων, είναι ότι συμπίπτει η ανακάλυψή της με το έτος γέννησής μου». Δεν περιμέναμε τίποτα λιγότερο από έναν τέτοιο σοβαρό επιστήμονα.

Β.Κ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου