ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Καμπάνια

καμπάνια-856412

Καμπάνια

Τις παραμονές των εγκαινίων της ΔΕΘ επέλεξε η κυβέρνηση να εντείνει τις αναφορές για τον δύσκολο ερχόμενο χειμώνα, κυρίως λόγω της ενεργειακής κρίσης. Σε αυτό το πλαίσιο, εντάσσει στο «οπλοστάσιό» της και καμπάνια για το τι πρέπει και κυρίως τι δεν πρέπει να κάνουν οι πολίτες τον χειμώνα, προκειμένου να ζεσταίνονται. Ωστόσο, ο κόσμος, ο οποίος από τις αρχές του περασμένου καλοκαιριού έχει αντιληφθεί και συνειδητοποιήσει ότι έρχεται δύσκολος χειμώνας, δεν περιμένει καμπάνιες από την κυβέρνηση της χώρας. Περιμένει λύση στο πρόβλημα…

Β.ΚΑΡ.

Στις επάλξεις

Πανέτοιμοι και «ετοιμοπόλεμοι» για το μεγάλο συλλαλητήριο στη ΔΕΘ το ερχόμενο Σάββατο δηλώνουν διοικούντες και μέλη σωματείων, συλλόγων, συνδικάτων και φορέων στη Μαγνησία. Σαν μια γροθιά, καθώς όσα τους ενώνουν είναι περισσότερα από εκείνα που τους χωρίζουν, απευθύνουν κάλεσμα για μαζική, ενωτική και μεγάλη συμμετοχή στο πανελλαδικό συλλαλητήριο στη συμπρωτεύουσα. Τα αιτήματα δεδομένα, όπως και οι διεκδικήσεις. Απομένει να φανεί αν θα εισακουστούν και δικαιωθούν.

Β.ΚΑΡ.

Στο συρτάρι

Αποφασισμένη να δώσει απαντήσεις, λύσεις και διεξόδους στους πολίτες ενόψει του εξαιρετικά δύσκολου χειμώνα, που καταφθάνει απειλητικός, δηλώνει η κυβέρνηση. Σε αυτό το πλαίσιο, το κυβερνητικό κλιμάκιο ανηφορίζει στη ΔΕΘ με γεμάτο το καλάθι, όπως τουλάχιστον ισχυρίζεται. Επιπλέον, φέρνει μέτρα στήριξης και ενίσχυσης, που, όπως λέει, είναι από πέρυσι στο συρτάρι, καθώς λόγω των συγκυριών δεν κατέστη εφικτή η εφαρμογή τους…

Β.ΚΑΡ.

Ανάσα

Βραδιά – οικονομική ανάσα για την αγορά, αλλά και την εστίαση αποτέλεσε η «Λευκή Νύχτα» στον Βόλο.

Οι επαγγελματίες μάζεψαν δυνάμεις για έναν δύσκολο χειμώνα, που έρχεται, με την αγωνία να είναι η ανταπόκριση στα αυξημένα λειτουργικά έξοδα, που συνιστά την επόμενη πρόκληση… επιβίωσης μετά την πανδημία.

Ε.Χ.

Αρρυθμίες

Μέσα στο σχολικό έτος θα γίνουν οι κρίσεις των διευθυντών σχολείων, σύμφωνα με το Υπουργείο Παιδείας.

Η διαδικασία εν μέσω σχολικής χρονιάς θα προκαλέσει σοβαρότατα προβλήματα στη λειτουργία των σχολείων, τα οποία θα κληθούν να καλύψουν κενά, που θα δημιουργηθούν ή να διαχειριστούν ενδεχόμενες υπεραριθμίες.

Εκπαιδευτικοί σημειώνουν ότι οι κρίσεις πρέπει να γίνονται σε χρόνο «νεκρό» για την εκπαίδευση, ακριβώς για να μην προκαλούνται λειτουργικά προβλήματα.

Ε.Χ.

Ψύχραιμοι

Με ψυχραιμία αντιμετώπισαν Βολιώτες, που βρέθηκαν στην Αθήνα για την εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, τον τραυματισμό του προέδρου του κόμματος Νίκου Ανδρουλάκη. Την ώρα που σε διάφορα ενημερωτικά sites γραφόταν ότι ενδεχομένως η ομιλία του κ. Ανδρουλάκη να αναβληθεί, εκείνοι είχαν ήδη ενημερωθεί μέσω SMS ότι η εκδήλωση θα γίνει κανονικά και ο πρόεδρος θα βρίσκεται στο βήμα. Περιττό να επισημανθεί ότι οι ευχές όλων για καλή ανάρρωση τον συνοδεύουν. Μία περιπέτεια είναι και θα περάσει, έλεγαν.

Β.Κ.

Εξετάζουν σενάρια

Το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ήδη αρχίζει να εξετάζει τις πιθανές υποψηφιότητες σε επίπεδο Περιφέρειας Θεσσαλίας. Καλά πληροφορημένες πηγές λένε ότι αν συνεχιστεί η συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ σε επίπεδο Περιφέρειας, στη Χαριλάου Τρικούπη «βλέπουν» μία ενδεχόμενη υποψηφιότητα του Βασίλη Κόκκαλη, εφόσον βέβαια ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ θελήσει να αφήσει τη Βουλή στην οποία εκτιμάται ότι θα επανεκλεγεί.

Παράλληλα όμως βολιδοσκοπούνται και στελέχη του χώρου, όπως η δικηγόρος Ελένη Γαλλιού και ο Κώστας Μπαργιώτας. Βέβαια και σε αυτή την περίπτωση πολλά θα εξαρτηθούν από το τι θα γίνει στις εθνικές εκλογές. Και τα δύο προαναφερθέντα στελέχη θεωρείται βέβαιο ότι είναι θα είναι υποψήφια στο βουλευτικό ψηφοδέλτιο. Το αποτέλεσμα της κάλπης των εθνικών εκλογών θα βαρύνει τις αποφάσεις, που θα ληφθούν στη συνέχεια για τις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Β.Κ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου