ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Τον στηρίζουν

τον-στηρίζουν-836822

Τον στηρίζουν

Το πολιτικό γραφείο του αείμνηστου υπουργού Θανάση Νάκου ποτέ δεν έπαψε να λειτουργεί, μετά τη μεγάλη απώλεια του Βολιώτη πολιτικού, γράφει χθεσινό σχόλιο της εφημερίδας «Παραπολιτικά» και συνεχίζει: «Ολοι στο Βόλο αναρωτιόνταν τον τελευταίο χρόνο τι θα κάνει αυτή η πλειάδα στελεχών του πιο οργανωμένου πολιτικού γραφείου πού γνώρισε ποτέ η Μαγνησία.

Ενόψει των εκλογών, οι απαντήσεις δίνονται σιγά – σιγά. Τόσο μέλη της οικογένειας του Θανάση Νάκου, όπως λένε οι πληροφορίες, όσο και τα πιο γνωστά στελέχη του γραφείου του, έχουν επιλέξει την ανοιχτή στήριξη του γνωστού δημοσιογράφου Χρήστου Μπουκώρου. Φαίνεται ότι η 20χρονη πετυχημένη δημοσιογραφική του πορεία, αλλά και οι άριστες σχέσεις που διατηρούσε με το Θανάση Νάκο βάρυναν στην επιλογή όλων αυτών των ανθρώπων».

Ν.Τ.

Ωραίος καιρός…

Ανοιξιάτικη μέρα. Κάναμε βόλτα. Απολαύσαμε την φύση, τον ήλιο και τα Προεκλογικά Προγράμματα. Γυρίσαμε στο σπίτι. Τους Λαγούς τους κάναμε στυφάδο. Τα Πετραχήλια τα χρησιμοποιήσαμε για τραπεζομάντηλα. Τα Ραχηλιόεβρα, φρεσκοτυπωμένα, ήταν ωραία για χαρτοπετσέτες. Ετσι θα περάσουμε αυτές τις μέρες. Από βδομάδα θα κάνουμε αποτοξίνωση. Σκέτο αγγούρι με ξύδι.

Ν.Τ.

Προβληματισμός στις εκλογές

Ο Νικόλαος Δεληγεώργης εξέφρασε τον προβληματισμό του ενόψει των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου: Με την επικράτηση φιλοευρωπαϊκών κομμάτων στις εκλογές του 2012 αποφεύχθηκε η πτώχευση της χώρας μας και η έξοδος από το ευρώ. Με τη δανειακή σύμβαση (μνημόνιο) που υπογράφτηκε ελήφθησαν μέτρα ρυθμιστικά για την ομαλοποίηση της οικονομίας με τετραετή προοπτική, οπότε και θα φαίνονταν τα ευνοϊκά αποτελέσματα. Ορισμένα αντιευρωπαϊκά κόμματα με την ευκαιρία εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας ανέτρεψαν αυτή την προοπτική και οδηγούμαστε σε πρόωρες εκλογές. Ο κίνδυνος αποσταθεροποίησης είναι υπαρκτός. Ο λαϊκός παράγοντας βρίσκεται στη γωνία, παρακολουθεί διχασμένος τα τεκταινόμενα. Τα αντιευρωπαϊκά αριστερά κόμματα έχουν πολυφωνία με αντικρουόμενες απόψεις και δεν πείθουν. Τα κυβερνητικά κόμματα παρουσιάζουν ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα προοπτικής, ανάπτυξης. Ο πολίτης προβληματίζεται» καταλήγει.

Ν.Τ.

Συνεργασία

Υπέρμαχη της συνεργασίας όλων των τοπικών δυνάμεων δηλώνει η Μαρία Βογιατζόγλου, πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής του Δήμου Σκοπέλου. Οπως επισημαίνει η ίδια «είναι αναγκαία η συνεργασία και των τριών νησιών στο πεδίο του τουρισμού», προκειμένου να επιτευχθεί το ζητούμενο, η ανάπτυξη και καλύτερη δυνατή, από κοινού, προβολή, στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Γ.Υ.

Ήρθε για να μείνει

Αίσθηση προκάλεσε στην τοπική κοινωνία η πρωτοβουλία Μαγνησίας για την Προοδευτική Διακυβέρνηση που υπογράφουν επιστήμονες, αυτοδιοικητικά στελέχη και άνθρωποι από το χώρο της κοινωνίας των πολιτών. Η πρωτοβουλία είχε θετική απήχηση όχι μονό στο στενό πυρήνα των κομματικών στελεχών, αλλά και στον ευρύτερο κύκλο των πολιτών που θέλουν πολιτική αλλαγή, αλλά συγχρόνως στέκονται με κριτική και δημιουργική διάθεση απέναντι στο ΣΥΡΙΖΑ, στηρίζοντας συνεργασίες και πολιτικά ανοίγματα. Ενημερωθήκαμε ότι αντίστοιχες πρωτοβουλίες θα ανακοινωθούν και στους γειτονικούς θεσσαλικούς νομούς, ενώ προγραμματίζονται εκδηλώσεις μέσα στην επόμενη εβδομάδα, αλλά και μετεκλογικά. Η Πρωτοβουλία αυτή δεν είναι μιας χρήσης. Ήρθε για να μείνει…

Ν.Τ.

Κοινό μέτωπο

Θεσσαλονίκη: Κοινό μέτωπο 11 δημάρχων για την παράκτια συγκοινωνία.

…Καιρός να γίνει κι ένα κοινό μέτωπο των δημάρχων Βόλου, Νοτίου Πηλίου και Ζαγοράς – Μουρεσίου για τον Περιφερειακό του Βόλου.

Φ.Τ.

Je suis Samaras!

Αντ. Σαμαράς: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα αφανίσει τη μεσαία τάξη.

…Μα αφού, Αντώνη, πρόλαβες και την αφάνισες εσύ!

(Γι’ αυτό είμαστε όλοι Samaras! Μας κάνει και γελάμε!)

Φ.Τ.

Τα φιλαράκια

Σόιμπλε: Όχι κούρεμα, βιώσιμο το χρέος.

Σαμαράς: Όχι κούρεμα, βιώσιμο το χρέος!!!

…Ο σύγχρονος δεξιός πολιτικός στοχασμός στην υπηρεσία της ολιγαρχίας δεν παραβλέπει το γεγονός ότι σε μια Ευρώπη των λίγων και ισχυρών ο πολιτικός τους εκπρόσωπος στην Ελλάδα είναι υποχρεωμένος να ταυτίζεται απολύτως με τη γραμμή που του δίνει ο εκπρόσωπός τους στη Γερμανία.

Φ.Τ.

Αριστερή κυβέρνηση

Σίγουρη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ βλέπουν οι δημοσκόποι – Κοντά στην αυτοδυναμία τον φέρνει η Metron Analysis.

…Όλα δείχνουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έπεισε την πλειοψηφία πως είναι η αλλαγή που ο λαός έχει ανάγκη να έλθει.

Φ.Τ.

Μάχη

Μάχη για την ψήφο των αναποφάσιστων που αποτελούν σημαντικό κομμάτι του εκλογικού σώματος δίνουν αυτές τις ημέρες τα κόμματα.

Ομάδες στελεχών των κομμάτων στήνονται έξω από σούπερ μάρκετ, περιδιαβαίνουν την κεντρική αγορά, τα καταστήματα εστίασης… Οπου υπάρχει κόσμος συγκεντρωμένος εκπρόσωποι των κομμάτων είναι εκεί για να μοιράζουν ενημερωτικά φυλλάδια, να γνωστοποιούν τις θέσεις τους και να ζητούν τη στήριξη των πολιτών.

Ε.Χ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου