ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Αλληλεγγύη

αλληλεγγύη-812266

Αλληλεγγύη

Το κύμα της πανδημίας από την περασμένη άνοιξη μέχρι και την τρέχουσα περίοδο τουλάχιστον, μέσα σε όλα δημιουργεί κύμα αλληλεγγύης στην πόλη από ανθρώπους της διπλανής πόρτας. Πρόσφατα ήταν ο ανώνυμος δωρητής, που ενίσχυσε το Νοσοκομείο Βόλου. Ακολούθησε επιχειρηματίας του Βόλου, που προσέφερε τάμπελτ για την τηλεκπαίδευση μαθητών, που έχουν ανάγκη. Στον ίδιο δρόμο επιχειρηματίες, οι οποίοι στέκονται στο πλευρό συμπολιτών μέσω της ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ Δήμου Βόλου, προσφέροντας ό,τι μπορεί ο καθένας. Είναι μόλις μερικές από τις πολλές περιπτώσεις στον Βόλο, ανθρώπων της διπλανής πόρτας, που βοηθούν όσους έχουν ανάγκη, συμβάλλοντας στις προσπάθειες του κράτους. Τελικά, αυτή τη μάχη θα την κερδίσει η ανθρωπιά, είναι βέβαιο…

Β.ΚΑΡ.

Να γίνουν έλεγχοι

«Απόβαση» του ΕΟΔΥ στη Σκόπελο, προκειμένου να διενεργηθούν μαζικοί μοριακοί έλεγχοι, ζητούν επαγγελματίες και κάτοικοι της περιοχής, που έχουν χάσει τον ύπνο τους, μετά την έξαρση κρουσμάτων. Ο ακριβής αριθμός των θετικών, όπως εκτιμούν στο νησί, είναι πολύ μεγαλύτερος από αυτόν που έχει ανακοινωθεί. Η δημοτική αρχή έχει ήδη ζητήσει από τις υγειονομικές αρχές να επιληφθούν του θέματος, διότι η ανησυχία έχει χτυπήσει κόκκινο.

Β.Κ.

Μπέρδεμα

Να ανοίξει η οικονομία πριν τις γιορτές είναι ο στόχος της κυβέρνησης, νωρίτερα από τις 14 Δεκεμβρίου είναι δύσκολο να ανοίξει οτιδήποτε αντιτείνουν επιστήμονες. Από την άλλη, επιχειρηματίες, έμποροι και εστίασης, στον Βόλο, τη Νέα Ιωνία και τη Μαγνησία ευρύτερα περιμένουν με αγωνία τους αρμοδίους να κατασταλάξουν. Ωστόσο, ο γρίφος, στην προκειμένη περίπτωση, είναι μάλλον για δυνατούς λύτες, κυρίως στη λήψη της σχετικής απόφασης, καθώς η περίπτωση φαντάζει μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα. Γιορτές έρχονται και η πραγματική οικονομία περιμένει να δουλέψει, όπως, τέλος πάντων, θα είναι δυνατό, με το ήξεις αφήξεις των αρμοδίων να φαντάζει δικαιολογημένο μεν, λόγω του επιδημιολογικού φορτίου, να προκαλεί σύγχυση, αγωνία και μπέρδεμα δε…

Β.ΚΑΡ.

Ζητούμενο

Αρχίζει από αύριο Δευτέρα από το Κέντρο Εξυπηρέτησης Δημοτών η διαδικασία έκδοσης μηνιαίων καρτών στάθμευσης στο πάρκινγκ της Φιλελλήνων, που ολοκληρώνεται και σύντομα θα λειτουργήσει από τον Δήμο Βόλου.

Στα 50 ευρώ το κόστος της κάρτας με έναν μήνα ισχύ. Το ζήτημα είναι όμως αν όντως θα την προμηθευτούν οι Βολιώτες, ιδίως εν μέσω πανδημίας και οξύτατης οικονομικής κρίσης ή αν θα το ρίξουν στο… περπάτημα και θα αφήσουν παροπλισμένα τα οχήματά τους.

Ε.Χ.

Αναμονή

Εν αναμονή της νέας ΚΥΑ για τον τρόπο λειτουργίας των δικαστηρίων από μεθαύριο Τρίτη, που λήγουν τα αυξημένα μέτρα για τη Δικαιοσύνη, βρίσκεται ο δικαστικός κόσμος. Τόσο οι δικαστικοί υπάλληλοι, όσο και οι δικηγόροι περιμένουν με αγωνία να δουν πώς θα λειτουργήσουν το επόμενο διάστημα τα δικαστήρια Βόλου, ο καθένας για τους λόγους του.

Κ.Μ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου